Dainavos žodis

Žiedinėje sankryžoje planuojama išskirtinė skulptūra

Pirmadienį Alytaus miesto savivaldybėje buvo pristatyta skulptūros Naujosios gatvės žiedinėje sankryžoje (atvažiuojant nuo Kauno pusės) eskizas. Skulptūros idėją ir koncepciją sukūrė alytiškiai broliai menininkai Algirdas ir Remigijus Gataveckai, kurią jiems padiktavo šalia žiedo esanti aplinka.

Vieno iš skulptūros autorių A. Gatavecko teigimu, žiedinės sankryžos siluetas panašus į sraigės formą, o sankryžoje eismas vyksta ratu, tačiau pakankamai lėtai. Todėl ir pasirinkta sraigės metafora čia labai tinkama.

„Sraigės kiautas atrodo kaip intensyvus automobilių veiksmo įsuktas sūkurys. Nes tiek vienas, tiek kitas turi vieną bendrą jiems abiem būdingą spiralės elementą. Sraigė lėta, o sūkurys greitas. Panašiai kaip toje patarlėje: „Neskubėk ir būsi pirmas“. Sujungę sraigės ir sūkurio elementus sukūrėme išskirtinę skulptūrą, jos gamybai naudosime taip pat kiek neįprastą konstrukciją – medžiagą, imituojančią apsauginius kelio atitvarus“, – kalbėjo A. Gataveckas.

Pats skulptūrinis objektas bus komponuojamas būtent taip, kad netrukdytų pravažiuoti technikai su didesnių gabaritų kroviniais, be to, ji neuždengs ir horizonto.

„Šios skulptūros idėja kalba apie saugumą. Apie tai, jog nereikia skubėti ir bijoti, reikia mėgautis gyvenimu. Tai ne tik apie Alytuje veikiančią stiprią meilę šeimai, bet labiau apie užtikrintą saugią gyvenimo mieste aplinką“, – pristatydamas skulptūrą, kalbėjo autorius.

Planuojama, kad skulptūra bus iki šešių metrų aukščio.

Šiuo metu minėtame žiede plevėsuoja vėliava, kurią planuojama perkelti į kitą vietą.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: