Dainavos žodis

Alytaus policija atsiskaitė visuomenei už 2022 m. veiklą

Alytaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas surengė viešą 2022 m. veiklos rezultatų pristatymą ir aptarimą, jame dalyvavo ne tik policijos pareigūnai, bet ir kitų teisėsaugos institucijų, savivaldybių vadovai bei atstovai, žurnalistai. Ataskaitą išklausė ir Alytaus rajono savivaldybės administracijos direktorė Gintarė Jociunskaitė, mero patarėja Dalia Paulauskaitė.

Ataskaitoje akcentuota, kad sistemingo ir nuoseklaus policijos darbo rezultatus patvirtina žmonių pasitikėjimas – Alytaus vyriausiuoju policijos komisariatu pasitiki net 85 proc. gyventojų, Lietuvos policija – 82 proc.

Per praėjusius metus Alytaus apskrities policijos prižiūrimoje teritorijoje užregistruotos 1 893 nusikalstamos veikos, tai 7 proc. daugiau nei 2021 m. Ištirta 71,6 proc. nusikaltimų. Pasak pareigūnų, dažniausiai pasitaikantys pažeidimai buvo fizinio skausmo sukėlimas ar nežymus sveikatos sutrikdymas (445 atvejai), transporto priemonių vairavimas, esant neblaiviam (375 atvejai), vagystės (304 atvejai) ir sukčiavimas (121 atvejis).

Sunkių ir labai sunkių nusikaltimų tyrimas, kova su neteisėtu disponavimu narkotinėmis medžiagomis, šešėline ekonomika, neteisėtu praturtėjimu – tai pagrindiniai kriminalinės policijos uždaviniai. 2022 m. Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato prižiūrimoje teritorijoje užregistruotas 71 sunkus ir labai sunkus nusikaltimas. Ištirta – 93 proc. šių nusikaltimų.

Šiemet Alytaus policija taip pat žada aktyviai veikti tiriant įvairius nusikaltimus ir vykdant jų prevenciją. Tinkamas administracinės teisenos vykdymas, eismo įvykių ir Kelių eismo taisyklių pažeidimų tyrimas, naujų darbuotojų pritraukimas bei esamų išlaikymas, glaudus bendradarbiavimas su socialiniais partneriais, tinkama ir aiški vidinė bei išorinė komunikacija – tai kasdienio darbo kryptys, kurias nubrėžė komisariato viršininkas Alvydas Jurgelevičius, dėkodamas už tarnybą kiekvienam pareigūnui, už pagalbą – savivaldybių vadovams, bendruomenėms, socialiniams partneriams, kolegoms iš kitų struktūrų, policijos veteranams.

Alytaus rajono savivaldybės administracijos direktorė G. Jociunskaitė sakė, kad gyventojai jaučiasi saugūs savo aplinkoje ir gerai vertina Alytaus policijos veiklą. Ji dėkojo policijos pareigūnams už bendrą darbą kartu su seniūnais, aktyviomis kaimo bendruomenėmis, savivaldybės įstaigomis.

„Nesuklysiu sakydama, kad bet kuri reforma, nors ir nukreipta teigiamų pokyčių linkme, vis tiek neišvengiamai atneša nerimo, neužtikrintumo, neaiškumo. Todėl praėjusieji metai, paženklinti policijos sistemos pertvarkos pradžios ženklu, jums nebuvo lengvi. Gerai, kad sistema geba reformuotis be didelių ir piktų įtampų bei įžeidaus „kandžiojimosi“, kad tokiu permainų metu gebate išlaikyti žmonių pasitikėjimą ir vykdyti savo funkcijas“,– sakė G. Jociunskaitė.

Tarp kitų svečių ataskaitos pristatymo klausėsi ir buvęs Lietuvos policijos generalinis komisaras, buvęs Alytaus miesto meras Vytautas Grigaravičius.

„Visuomet stebiu, žiūriu, išgyvenu dėl nesėkmių ir džiaugiuosi, kai viskas pavyksta. Tie kertiniai rodikliai ir tai, kad žmonės jaučiasi saugūs, kalba patys už save. Jūs tikrai atliekate reikalingus darbus“, – kalbėjo šiuo metu Lietuvos policijos patariamajai kolegijai vadovaujantis V. Grigaravičius.

O šalies policijos generalinio komisaro pavaduotojas Marius Draudvila atkreipė dėmesį į tai, kad Alytus išsiskiria nusikalstamos veikos elektroninėje erdvėje skaičiais. Lyginant su kitais nusikaltimais, minėtų veiklų augimas visoje šalyje yra praktiškai padvigubėjęs, todėl šiais metais vienas iš policijos prioritetų yra pareigūnų mokymas, kaip tirti būtent šios srities nusikalstamas veikas.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: