Dainavos žodis

Lietuvos valstybės atkūrimo dieną paminėjo protmūšyje

Praėjusį penktadienį (02.12) Alytaus rajone, Makniūnuose, vyko protmūšis Lietuvos valstybės atkūrimo dienai paminėti.  Protmūšį organizavo Alytaus rajono savivaldybės Raitininkų seniūnija, Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Makniūnų ir Ryliškių filialai bei Raitininkų seniūnijos krašto muziejus.

Protmūšyje dalyvavo dešimt komandų: „Vieciniai“, „Pamiškės šeimyna“, „Pamislinkim“, „Raiteliai ir Raitelės“, „Makniūnų sodžius“, „Ryliškių bendruomenė“, komanda iš Venciūnų „Dzingu lingu“, Perkūnkalnio bendruomenės komanda „Griaustinis“ bei dvi komandos iš Alytaus – „Protrūkis“ ir „Sofranai“.

Renginio pradžioje eilėraščius, skirtus Lietuvos valstybės atkūrimo dienai, skaitė trečios klasės moksleivė Kamilė Baranauskaitė. Susirinkusius pasveikino šiam žaidimui klausimus galvoję Raitininkų seniūnas Arūnas Laukaitis, bibliotekininkės  Berūta Sadauskienė ir Danguolė Baranauskienė bei žaidimą vedęs Juozas Adomaitis.

Žaidimą sudarė keturi turai. Kiekvienas turas po dešimt klausimų, susijusių su Lietuvos  nepriklausomybės aktu, signatarais ir Lietuvos valstybės atkūrimo įvykiais. Komandos „Protrūkis“ ir „Dzingu lingu“, „Griaustinis“ ir „Sofranai“ surinko vienodai taškų, todėl, organizatoriams to nesitikėjus iš anksto, teko pasitelkti papildomą turą. Papildomas turas lėmė, kad ketvirtoji vieta atiteko komandai „Dzingu lingu“, o trečioji – komandai „Protrūkis“, tačiau kam atiteks pirmoji ir antroji vietos, nepavyko išsiaiškinti, kadangi dvi komandos „Sofranai“ ir „Griaustinis“ buvo surinkusios vienodą taškų skaičių. Tad buvo pasitelkti „burtai“: komandos pasirinko monetos pusę, ir Raitininkų seniūnijos seniūno Arūno Laukaičio mesta moneta nulėmė, kad komanda „Griaustinis“ užima antrą vietą, o komanda „Sofranai“ – pirmą.

Organizatoriai dėkoja visiems dalyvavusiems ir padėjusiems surengti šį renginį.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: