Dainavos žodis

Daugų poilsio bazės „Draugai“ šeimininkai Viktorija ir Andrius Jakimavičiai atvirai ir drąsiai apie ateities planus

V. ir A. Jakimavičiai išsinuomojo Daugų irklavimo bazę, pavadino ją poilsio baze „Draugai“. „Šiame žodyje telpa ir Daugai, ir Draugai”, – kalbėjo Andrius.

Alytiškiai 32 metų Viktorija ir Andrius Jakimavičiai išsinuomojo Daugų irklavimo bazę, pavadino ją poilsio baze „Draugai“ ir sako, kad jų tikslas – aktyvinti sportą, poilsį ir turizmą Dauguose. Jauni verslininkai Ukrainos paramos #Radarom akcijos aukcionų savaitėje už 850 eurų nusipirko praėjusių metų geriausios Lietuvos sporto komandos taurę. Kodėl ją įsigijo ir kokius planus turi ateičiai – pokalbyje su šia šaunia sutuoktinių pora.

Grįžo į savo kraštą

Andrius ir Viktorija kilę iš Alytaus rajono. Andrius – iš Daugų miesto, Viktorija – iš Punios krašto. „Dar besimokydamas Daugų gimnazijoje, susipažinau su savo būsima žmona Viktorija.
Patikome vienas kitam. Kartu jau 14 metų ir 10 metų susituokę. Auginame dvejų metų sūnų“, – sako Andrius.

Abu pasirinko viešojo administravimo studijas Mykolo Romerio universitete. Tiesa, Andrius šiuo metu rašo baigiamąjį darbą, o Viktorijos rankose diplomas jau gana senokai.

Kodėl Daugai?

„Užaugau Daugų irklavimo bazės kaimynystėje. Mačiau, kaip ji atrodė gerais laikais, kiek daug stovyklautojų iš visos Lietuvos joje apsistodavo. Daugai klestėjo, buvo daug garso, šviesų, judesio. Kuomet pamatėme, kad yra viešas konkursas išsinuomoti Daugų irklavimo bazę, nesudvejojome. Nutarėme dalyvauti konkurse ir imtis iniciatyvos bazę prikelti. Praėjusių metų lapkričio 29 d. sužinojome, kad laimėjome konkursą, labai apsidžiaugėme. Pavadinome bazę poilsio baze „Draugai“. Šiame žodyje telpa ir Daugai, ir Draugai“, – kalbėjo Andrius.

Bazę daugiškis išsinuomojo šaltuoju metu laiku, kuomet ir užsakymų, ir renginių mažiau. Tačiau iniciatyvūs žmonės per daug negalvoja – jie ima ir veikia. „Eidami į konkursą, realiai nežinojome, kokie bus kaštai, nors preliminarius skaičiavimus turėjome. Suprantame, kad pirmieji metai – įdirbio metai, kuomet reikia pritraukti klientą. Tad didelio biznio nesitikime, mūsų tikslas – „išeiti ant nulio“. Kol kas dar šio tikslo nepasiekėme, laukiame vasaros. Bendraujame su renginių vedėjais, organizatoriais, planuojame daug renginių. Norime skatinti turizmą, pritraukti stovyklautojus. Taip pat nepamirštame ir daugiškių, jiems taip pat norime pasiūlyti veiklos ir renginių“, – pasakoja A. Jakimavičius.

Papildoma veikla

Andrius ir Viktorija turi kitus darbus. Andrius – Nacionalinės krepšinio lygos teisėjas, UAB „Iris“ pardavimų vadybininkas, daugiabučio namo pirmininkas, ūkininkauja – augina gervuoges. Poilsio bazės nuoma ir įveiklinimas – kol kas jiems hobis, kuriam skiria daug savo laiko ir pastangų. Viktorija turi patirties apgyvendinimo, poilsio srityje. Tad ji atsakinga už klientų paiešką, jų pritraukimą. Jauni verslininkai sako, kad sugrįžo į Daugus nekonkuruoti. „Manau, kad gražiuose Dauguose tilpsime visi. Siekiame bendradarbiauti su Daugų technologijos ir verslo mokykla. Savo bazėje turėjome stovyklą, kurioje sportininkai netilpo, tad pusė jų apgyvendinome šioje mokykloje“, – pasakoja pašnekovas. Jis pažymi, kad maitinimo klausimas jam rūpesčių nekelia. „Viena maitinimo įstaiga dirba nuolat, kita – pagal užsakymus, yra dviejų mokyklų: technologijų ir gimnazijos – valgyklos. Gražiai bendradarbiaujame su šiomis įstaigomis“, – tęsia daugiškis.

Renginiai bazėje

Neretai Daugų irklavimo bazė asocijuojasi su poilsiu vasaros savaitgaliais. Šį įsivaizdavimą jaunas verslininkas paneigia, sakydamas, kad bazė užimta nuo sausio. Viena veiklos sričių – statybos ir kitų įmonių darbuotojų apgyvendinimas. Andrius su Viktorija turi planų visam sezonui. Jau vasario 18 d. Daugų irklavimo bazėje vyks vyno edukacija-degustacija, kurią ves Alytaus krašto vyndariai. Jaunas verslininkas džiaugiasi, kad lankytojų užsiregistravo apie 30, nemažai ir daugiškių. Andrius pastebi, kad Alytaus krašte ir tuose pačiuose Dauguose yra daug amatininkų, kulinarinio paveldo meistrų, kurie gamina vietos produkciją. Su jais taip pat planuoja bendradarbiauti. Balandžio 29–30 d. Dauguose vyks tradicinis 23-iasis pėsčiųjų žygis „Kiek noriu, tiek einu“, kurį organizuoja asociacija „Vedlys“. Daugai bus apraizgyti 6-iomis trasomis, kurių bendras ilgis – 100 km. Planuoja atvykti nuo 100 iki 300 žmonių. Jie lankys lankytinas vietas, pažins Daugus.

Tapino aukcionas

Antradienį A. Jakimavičius #Radarom akcijos, skirtos paremti Ukrainą, aukcionų savaitėje už 850 eurų nusipirko 2022 metų geriausios Lietuvos irkluotojų Mindaugo Maldonio ir Andrejaus Olijniko komandos trofėjų-taurę – nominacijos „Metų komanda“ apdovanojimą.

„Mindaugas Maldonis buvęs mano klasiokas. Kuomet jis socialiniame tinkle pasidalijo žinia, kad atiduoda savo trofėjų aukcionui, supratau, kad jis turi būti Dauguose. Tai Daugų istorijos dalis. Nedaug mažų miestų gali pasigirti išugdę tokius sportininkus, kurie kovoja olimpiadose, pasaulio čempionatuose ir laimi. Kur taurė bus eksponuojama – tarsimės su Mindaugu. Yra minčių atidaryti sporto, o gal bendrą Daugų istorijos muziejų“, – sako Andrius. Jis džiaugiasi, kad irklavimas Dauguose atgimsta. Vasarą planuojamos irklavimo varžybos, kuriose dalyvauti žada ir pats Mindaugas Maldonis su Andrejumi Olijniku.

Jaunieji verslininkai sau ir kitiems linki tik sveikatos, sėkmės ir gražaus tarpusavio bendravimo, nes visa tai turint – viskas įmanoma!

Danielius Jakubavičius

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: