Dainavos žodis

Įvyko Alytaus SRC šaudymo iš lanko pirmenybės

Vasario 26 d. Alytaus lankininkų klubo treniruočių bazėje įvyko Alytaus sporto ir rekreacijos centro ir klubo „Žaliasis lankas“ organizuotos Alytaus SRC jaunimo, jaunių, jaunučių ir vaikų šaudymo iš lanko pirmenybės.

Šios pirmenybės buvo išskirtinai jaunimui dedikuotos varžybos, kurių pagrindinis tikslas – suteikti jauniesiems lankininkams galimybę kokybiškai pasiruošti artėjančiam Lietuvos šaudymo iš lanko čempionatui. Varžybose buvo šaudomi oficialūs Lietuvos lankininkų federacijos patvirtinti pratimai, jaunieji lankininkai turėjo galimybę varžytis su savo bendraamžiais, gerinti savo asmeninius rezultatus, siekti Lietuvos rekordų.

Alytaus SRC pirmenybėse šįkart dalyvavo lankininkai iš Klaipėdos, Marijampolės, Molėtų bei Alytaus. Daugiausiai medalių šiose varžybose susižėrė alytiškiai, nedaug atsiliko Marijampolės atstovai.

Jauniausioje grupėje (U11) startavusi Giedrė Zubrickaitė buvo apdovanota aukso medaliu. Vėliau atkrintamosiose varžybose Giedrė varžėsi jaunučių grupėje (U15), kur taip pat iškovojo medalį. Įveikusi konkurentę iš Marijampolės finalinėje dvikovoje deja turėjo pripažinti Molėtų atstovės Svajūnės Šmitaitės pranašumą. Giedrė šįkart pasipuošė sidabro medaliu.

Paprastų lankų jaunučių (U15) grupėje vyko daug netikėtų dvikovų. Vos 5 vietą kvalifikacijoje užėmęs alytiškis Jorūnas Glinskas atkrintamosiose varžybose eliminavo 1 vietą kvalifikacinėse varžybose užėmusį marijampolietį Augustą Žiugždą, taip užsitikrindamas vietą finale. Dvikovoje dėl aukso Jorūnui deja teko pripažinti konkurento pranašumą ir tenkintis sidabro medaliu. Mažajame finale bronzos medalį iškovoti pavyko kitam alytiškiui – Kęstučiui Bražinskui.

Paprastų lankų jaunių (U18) ir jaunimo (U21) grupėse triumfavo Alytaus SRC atstovai didesnių šansų savo konkurentams nepalikdami nei kvalifikacinėse, nei atkrintamosiose varžybose. Aukso medaliais pasipuošė Paulina Buinauskaitė ir Emilis Tamulionis.

Olimpiniais lankais šaudančių merginų (U21) grupėje sidabrą iškovoti pavyko Alytaus lankininkei Viktorijai Seiliūtei.

Savo jėgas išbandę Alytaus SRC pirmenybėse jaunieji lankininkai toliau tęsia intensyvų pasiruošimą kovo 26 d. Utenoje vyksiančiam Lietuvos jaunimo, jaunių, jaunučių ir vaikų šaudymo iš lanko čempionatui.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: