Dainavos žodis

Simno ansamblio „Asorti“ moterys kiekvieną trečiadienio vakarą dėl dainų į namus pareina žymiai vėliau

Beveik prieš metus Simno gimnazijos direktorė Jolanta Gudelienė įkūrė savo vadovaujamos įstaigos bendruomenės narių (darbuotojų ir vaikų tėvų) vokalinį-instrumentinį ansamblį „Asorti“.

Beveik prieš metus Simno gimnazijos direktorė Jolanta Gudelienė įkūrė savo vadovaujamos įstaigos bendruomenės narių (darbuotojų ir vaikų tėvų) vokalinį-instrumentinį ansamblį „Asorti“. Kiekvienai trečiadienio repeticijai į vaikų darželio salę visi renkasi su užsidegimu ir noru įrodyti, ką moka, ir jau galvoja apie pirmąjį koncertą.

J. Gudelienė yra muzikė, tad prieš pusantrų metų iš Jurbarko į Simną atvykusi dirbti, netrukus šalia vadovaujamų pareigų ėmėsi ir kurti, kas jai labai gerai suprantama ir patrauklu – ansamblį.

Pirmiausia šalia savęs, grojančios pianinu, moteris „pasistatė” tris muzikantus, valdančius saksofoną, bosinę gitarą ir džembą (būgną), o prie jų netrukus pavyko prisikalbinti ir iki dešimties gerai dainuojančių moterų. Kolektyvo repertuare – populiarios, sentimentalios, nesunkios, tinkančios ansamblio nariams atlikti Europos ir JAV kompozitorių dainos.

Kalbintos moterys džiaugėsi ansamblio atmosfera, sakė, kad su malonumu rinktųsi ir dažniau, juk taip gera išeiti iš namų rutinos ir kartu padainuoti!

„Kaip mokame, taip ir dainuojame!“ – kuklindamasi sakė dviejų mergaičių mama, kirpėja Rūta. Į repeticijas einame kaip į šventę, visada dailiai pasipuošusios!

Iš karto matosi, kad šis moterų kolektyvas tiek sau, tiek kitiems yra labai reiklus, gal todėl kartu su jomis kažkiek bandęs dainuoti vyras pasitraukė, neištvėrė.

Iš karto moterų paklausiau, kaipgi joms pavyksta prisitaikyti prie darbų gausos ir išeiti visam vakarui? Ar namiškiai nepyksta? „O kur mano vyrui dėtis? Viskas, sakau, einu dainuoti, nieko nežinau. O kadangi jis geras vyras, tai ir puikiai supranta, kitaip nebus! – šmaikštavo dainininkė.

„O mano „nuosavas“ vyras tvarką žino! Trečiadienis yra tradiciškai skirtas šiai madam pareiti žymiai vėliau. Jis tai puikiai žino – niekada nepyksta, puikiai suvokia, kad reikia ir moterėlėms nors vieną savaitės dieną tarpusavy pabendrauti!“ – pasakojo kita, humoro nestokojanti moteris.

„Nei viena čia neatėjo taip sau, kiekviena į kolektyvą įsiliejo su entuziazmu atgaivinti tai, ką kadaise mokykloje išmoko muzikos pamokose“, – jau rimčiau, viską apibendrindama, sakė kita dainininkė.

O atsisveikindama J. Gudelienė kolektyvo vardu prižadėjo susiimti, dar rimtai padirbėti ir netrukus visus pakviesti į pirmąjį jų koncertą, kuriuo tikrai neliks nei vienas nepatenkintas! Pamatysite!

Danielius Jakubavičius

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: