Dainavos žodis

Kauno gatvėje numatytos trys žiedinės sankryžos

Kauno gatvės laukia rekonstrukcija – nuo A. Jonyno iki Tvirtovės gatvės bus įrengtos trys žiedinės sankryžos. Jei dėl A. Jonyno ir Tvirtovės g. klausimų alytiškiams nekyla, tai diskusijas sukėlė trečioji sankryža ties įsukimu į Sanatorijos gatvę.

Putinų seniūnaitijos seniūnaitis Tadas Čiakas mano, kad miesto eismo problemas dažnai bandoma spręsti tik žiedinėmis sankryžomis, o į vietos gyventojų nuomonę nekreipiama dėmesio. Sužinojusi apie Kauno g. rekonstrukciją bendruomenė pasiūlė ir savo sprendimus. Pavyzdžiui, vietoje žiedo Kauno ir Sanatorijos gatvių sankirtoje įrengti požeminį išsukimą į kairę (iš Sanatorijos g.), o sukantiems į dešinę – papildomą juostą. Tokiu atveju nebūtų stabdomas eismas važiuojantiems Kauno gatve. Dar vienas siūlymas, nesudominęs projektuotojų, – trečios juostos ties garažais įrengimas. Projektuotojai argumentavo, kad eismas minėta gatve nėra intensyvus.

Susitikimuose su projekto rengėjais dalyvavusio seniūnaičio teigimu, į siūlymus nebuvo atsižvelgta – liko senasis trijų žiedinių sankryžų sumanymas. T. Čiakas retoriškai klausė, kam reikalingi susitikimai su bendruomene, jei projektuotojai iš Vilniaus geriau žino, ko reikia vietos gyventojams?

Kad Vilniuje registruota įmonė „Urban Line“ suprojektavusi tris žiedines sankryžas, mūsų redakcijai patvirtino Alytaus miesto savivaldybės Statybos sk. vedėjos pavaduotojas Sigitas Stumbras. Tiesa, neaišku, kada prasidės darbai Kauno gatvėje. Pradžioje bus apskaičiuota sąmata, tuomet projektas bus teikiamas Alytaus miesto savivaldybės tarybai.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: