Dainavos žodis

Įspūdinga eisena paminėta Kovo 11-oji

Penkios Vidzgirio mikrorajono švietimo įstaigos susijungė į vieną grupę ir bendra eisena Vidzgirio stadione paminėjo Kovo 11-ąją. Renginys prasidėjo prie Jotvingių gimnazijos Lietuvos Respublikos himnu.

„Mes neturime tokių mokinių, kurie būtų kovo 11-osios liudininkai, todėl labai svarbu perteikti istoriją, parodyti Lietuvos valstybingumo kelią, kaip buvo sunku, kaip buvo nelengva ir šiandieniniame kontekste, kas vyksta Europoje, mokiniai žymiai labiau įsiklauso į Lietuvos istoriją ir į tai, kiek mums kainavo iškovoti laisvę ir kaip svarbu ją išsaugoti“, – sakė Alytaus Jotvingių gimnazijos direktorius Donatas Vasiliauskas.

Po himno Jotvingių gimnazistai, lopšelių-darželių „Du gaideliai“, „Linelis“ ir „Drevinukas“ auklėtiniai pajudėjo stadiono link, kur susijungė su Vidzgirio progimnazijos mokiniais į bendrą eiseną, pavadintą „1990 žingsnelių“, simbolizuojančių metus, kai Lietuva atkūrė nepriklausomybę.

Eisenoje dalyvavo netoli tūkstančio vaikų. Pernai jų buvo penki šimtai. Eisenos idėja kilo Alytaus Jotvingių gimnazijoje. Jos vadovas Donatas Vasiliauskas mano, kad kitąmet prisijungs ir kitų švietimo įstaigų, įsikūrusių Vidzgiryje, atstovai.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: