Dainavos žodis

Įvyko paskutinis Alytaus rajono savivaldybės tarybos 2019–2023 m. kadencijos posėdis

Savivaldybės taryba paskutiniame posėdyje apsvarstė 76 klausimus ir priėmė sprendimus.

Balandžio 6 d. įvyko paskutinis Alytaus rajono savivaldybės tarybos 2019–2023 m. kadencijos posėdis. Jame svarstyti 76 sprendimų projektai, priimti sprendimai.

Pristatytos ir patvirtintos 2022 m. savivaldybės veiklos bei administracijos direktoriaus, taip pat savivaldybės įstaigų vadovų ataskaitos.

Naujos, 2023–2027 m. kadencijos savivaldybės tarybos pirmasis posėdis vyks balandžio 25 d.

Pristatydamas savivaldybės veiklos ataskaitą, meras Algirdas Vrubliauskas dėkojo už bendrą darbą ir pasiektus rezultatus. Savivaldybės taryba pernai surengė 10 posėdžių, priėmė 246 sprendimus.

Metinis savivaldybės biudžetas įvykdytas 108,9 proc., gauta 36 mln. 244,8 tūkst. eurų pajamų – 2,97 mln. eurų daugiau negu planuota. Išlaidos buvo skirtos veikloms, susijusioms su pagrindinių funkcijų vykdymu, strategijos formavimu bei įgyvendinimu, socialinės apsaugos plėtra, skurdo ir socialinės atskirties mažinimu, sveikatos apsaugos paslaugų kokybės bei prieinamumo gerinimu, taip pat – švietimo, sporto paslaugų plėtojimu, infrastruktūros objektų, būsto priežiūros, modernizavimo ir plėtros reikmėms.

2022 m. savivaldybės veiklos ataskaitą pristatęs meras Algirdas Vrubliauskas dėkojo už bendrą darbą ir pasiektus rezultatus.

Už indėlį kuriant naujos kartos – žaliąją Lietuvą Alytaus rajono savivaldybė pernai apdovanota Energetikos ministerijos įsteigta „Auksine krivūle“.

Meras Algirdas Vrubliauskas pasidžiaugė, kad ir toliau įgyvendinami atsinaujinančių energijos šaltinių diegimo projektai, gyventojai skatinami diegti modernias šildymo bei kitas technologijas ir įrenginius.

2022 m., pasak savivaldybės vadovo, buvo vykdomi 33 investiciniai projektai, kurių vertė – 13 mln. 840 tūkst. eurų. Iš jų beveik 11,5 mln. eurų skirta kelių kapitaliniam remontui ir priežiūrai. Suremontuoti bei asfaltuoti 41-o kelių ruožai, kurių bendras ilgis – daugiau kaip 47 km, nauja žvyro danga padengti 8-ių kelių ruožai – beveik 4 km.

Buvo remontuojamas socialinis būstas, administraciniai, kultūros ir švietimo įstaigų pastatai. Įrengtas Trijų tautų muziejus Butrimonyse, pastatyta nauja ambulatorija Miroslave, parengtas projektas bei jau pradėta Greitosios medicinos pagalbos pastotės, naujos ambulatorijos ir Priešgaisrinės apsaugos punkto pastato statyba Simne.

Įgyvendintas mobiliųjų sveikatos paslaugų arčiau paciento gyvenamosios vietos teikimo projektas – pirmieji Lietuvoje turime dvi moderniai įrengtas mobiliąsias ambulatorijas ir mobilųjį odontologo kabinetą. Pasiekta, kad po Greitosios medicinos pagalbos reformos Alytaus rajone papildomai būtų įsteigtos dvi GMP pastotės – Simne ir Dauguose.

Administracijos direktorė Gintarė Jociunskaitė akcentavo darbuotojų pastangas pagalbą nuo karo bėgantiems Ukrainos piliečiams, jų integracijos klausimus.

Savivaldybės administracijos direktorė Gintarė Jociunskaitė akcentavo, kad 2022 m. vasario 24-oji ne tik į savivaldybės vadovų, tarybos narių, bet ir į administracijos darbuotojų dienotvarkes įrašė naujas užduotis.

Vos prasidėjus karui Ukrainoje, administracijos darbuotojai užmezgė ir palaikė nuolatinį ryšį su bendradarbiavimo partneriais – Irpinės savivaldybe. Su savanorių pagalba į Lietuvą buvo pervežami karo pabėgėliai, daugiausia – moterys ir vaikai., pasirūpinta jų apgyvendinimu ir integracija – įdarbinimu, vaikų ugdymu, profesiniu mokymu. Suaugusieji karo pabėgėliai mokomi lietuvių kalbos.

Savivaldybės administracijos darbuotojai parengė tarybos sprendimo projektus ir kitus dokumentus bei muitinės deklaracijas Ukrainos Irpinės miesto ligoninei neatlygintinai perduodant greitosios medicinos pagalbos automobilį ir medicininių priemonių už beveik 8 tūkst. eurų. Šias priemones skyrė Greitosios medicinos pagalbos stotis ir Pirminės sveikatos priežiūros centras.

Taip pat Gintarė Jociunskaitė sakė, jog administracija parengė reikalingus dokumentus ir rūpinosi, kad Irpinės miestui kaip humanitarinė pagalba būtų perduotas mobilusis dyzelinis elektros generatorius su priekaba ir kuro atsargomis.

2022 m. Alytaus rajono savivaldybės veiklos ataskaitos pristatymą galite rasti čia.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: