Dainavos žodis

Dalis šviesoforų Alytuje nepalaiko žalios sekcijos funkcijos

Po to kai Transporto kompetencijų agentūra nurodė nuo keturių sankryžų Alytaus mieste nuimti žaliąsias rodykles, ėmė formuotis spūstys. Situacija galėtų pasikeisti įrengus papildomą žalios spalvos sekcijas, bet šviesoforai Alytuje seni ir nesuderinami.

Iki kovo 25 dienos Alytaus miesto savivaldybei nurodyta nuimti papildomas lenteles nuo keturių sankryžų: Jotvingių–Pulko g., Vilniaus–S. Dariaus ir S. Girėno, A. Juozapavičiaus–Merkinės ir Punsko–Statybininkų g. Transporto kompetencijos agentūros, veikiančios prie LR Susisiekimo ministerijos manymu, lentelės su žalia rodykle nesuderintos su minėta agentūra dėl to sankryžos laikomos nesaugiomis. Rekomenduoja pralaidumą gerinti įrengiant papildomą žalios spalvos šviesoforo sekciją, bet trys iš keturių šviesoforų seni ir nepalaiko žalios sekcijos funkcijos.

„Nuėmus žaliąsias lenteles tiek vairuotojai, tiek miesto gyventojai, tie patys pamatėme, kad ypač ryte ir po darbų susidaro didelės spūstys, transportas juda lėta, kadangi papilomų lentelių neliko. Buvo nuspręsta padėtį taisyti, tačiau minėtų sankryžų šviesoforai neturi galimybės veikti su žalia sekcija. Specialistų paprašyta išsiaiškinti, kokios įrangos reikia naujoms sekcijoms suderinti su senais šviesoforais. Vėliau bus vykdomi viešieji pirkimai, bei montuojama eismo pralaidumą gerinanti žalioji šviesoforo sekcija. Darbai pradėti Punsko–Statybininkų g. sankryžoje, kur pakeitėme kryptis eismo juostose ir bus sumontuota viena žalia sekcija pačiame šviesofore“, – sakė Alytaus miesto savivaldybės Saugaus eismo komisijos pirmininkas Rytis Vitkauskas.

Gerai tarpusavyje suderinti šviesoforai išties pagerina eismą. Štai pavyzdžiui Naujojoje gatvėje nuo prekybos centro „Rimi“ iki Alytaus poliklinikos ir priešinga kryptimi šviesoforai veikia žalios bangos principu. Važiuojantys leistinu greičiu šią atkarpą įveikia be sustojimo. Tiesa, prie Statybininkų gatvės jau kaip pasiseks, mat čia kitas valdiklis, nesuderintas su žaliosios bangos sistema.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: