Dainavos žodis

Alytaus rajone atidaryta nauja moderni ambulatorija

Alytaus rajono savivaldybės meras A. Vrubliauskas ir Pirminės sveikatos priežiūros centro direktorė G. Ilgūnaitė perkerpa simbolinę Miroslavo ambulatorijos atidarymo juostelę.

Alytaus rajono savivaldybės Pirminės sveikatos priežiūros centre – įkurtuvės. Šiandien perkirpta simbolinė naujos Miroslavo ambulatorijos atidarymo juostelė. Senosios ambulatorijos darbuotojai oficialiai persikėlė į naujas patalpas.

180 kv. metrų ploto ambulatorijos pastatas šalia Miroslavo seniūnijos pastatytas per metus. Statybos darbams savivaldybė iš biudžeto skyrė 494,8 tūkst. eurų.

Simbolinę atidarymo juostelę perkirpę savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas ir Pirminės sveikatos priežiūros centro (PSPC) direktorė Giedrė Ilgūnaitė sveikino medikus bei jų pacientus, džiaugėsi patogiomis, jaukiomis ir erdviomis patalpomis.

Meras Algirdas Vrubliauskas pasidžiaugė, kad pastatas tarnaus ne tik miestelio, bet ir visos seniūnijos žmonėms, jie čia ateis ir gydytis, ir rūpindamiesi ligų profilaktika.

„Pastaraisiais metais iš tiesų daug investavome į sveikatos paslaugas. Pirmieji Lietuvoje įdiegėme mobiliąsias ambulatorijas, mobilųjį odontologo kabinetą, teikiamos medicinos ir slaugos paslaugos pacientų namuose, sveikatos paslaugų prieinamumas ir kokybė ženkliai pagerėjo“, – ambulatorijos atidarymo metu kalbėjo savivaldybės vadovas.

Alytaus rajone gyventojams nereikia laukti po kelias savaites, kad patektų pas šeimos gydytoją. PSPC dirba pakankamai profesionalių, patirtį turinčių medikų, jie yra gyventojų gerbiami ir mylimi.

Algirdas Vrubliauskas sako, kad sprendimas Miroslave statyti naują ambulatoriją pasiteisino. Pastatas yra geroje vietoje: šalia – seniūnijos administracija, kultūros namai, senelių globos namai, vaikų darželis, vaistinė. Viskas vienoje vietoje.

Meras taip pat užsiminė, kad iki metų pabaigos Alytaus rajono PSPC turės dar vienas įkurtuves, nes sparčiai vyksta naujos Simno ambulatorijos statyba. Šalia įsikurs priešgaisrinės apsaugos punktas ir Greitosios medicinos pagalbos pastotė.

Naujojo pastato šeimininkai – ambulatorijos vedėjas A. Damkus ir PSPC direktorė G. Ilgūnaitė.

„Iki šiol rajono gyventojus aptarnavo Greitosios medicinos pagalbos stotis, įsikūrusi Alytaus mieste. Savivaldybė įrodė Sveikatos apsaugos ministerijai, kad didelėje rajono teritorijoje reikia dar dviejų greitosios pagalbos pastočių, jos bus Dauguose ir Simne, galės greičiau suteikti pagalbą šių kraštų žmonėms“, – sakė savivaldybės vadovas.

PSPC direktorė Giedrė Ilgūnaitė ilgamečiam darniam Miroslavo ambulatorijos kolektyvui palinkėjo, kad „ne tik teiktumėte maksimaliai kokybiškas medicinos paslaugas šiame pastate, bet ir būtumėte šio, žmogiškąją šilumą skleidžiančio pastato, šeimininkai“. Linkėjo darnaus darbo naujose ir patogiose patalpose, atidos ir atsidavimo pacientams.

Miroslavo ambulatorijoje, kaip ir anksčiau, dirbs šeimos gydytojai Antanas Damkus bei Linutė Barysienė, jiems padės bendrosios praktikos slaugytojos, odontologai.

Įrengti gydytojų, odontologo darbo kabinetai, yra procedūrinis kabinetas, laboratorija, kurioje bus atliekami medicininiai tyrimai, darbuotojų poilsio zona. Tame pačiame pastate įsikurs ir vaistinė.

Pastatas yra A++  energinio naudingumo klasės, tai reiškia, kad jame beveik nenaudojama papildomos šiluminės energijos, įrengta moderni šildymo sistema „oras-vanduo“.

Statybos darbus vykdžiusios UAB „Expolita“ vadovas Karolis Arbačiauskas savivaldybės merui Algirdui Vrubliauskui įteikė simbolinį ambulatorijos raktą. Meras perdavė raktą PSPC direktorei Giedrei Ilgūnaitei.

Patalpas apžiūrėjo savivaldybės administracijos direktorė Gintarė Jociunskaitė, Komunalinio ūkio ir architektūros skyriaus vedėjas Algirdas Latvys, Miroslavo seniūnė Oksana Čeponienė, savivaldybės tarybos nariai, gausus būrys bendruomenės atstovų.

Ambulatorijos vedėjas, šeimos gydytojas Antanas Damkus, Miroslave dirbantis jau 33-ejus metus, prisiminė senosios gydymo įstaigos istoriją. Pastatas buvo labai šaltas, prakiurus stogui, lietaus vanduo tekėjo per sienas, neatitiko savo paskirties. Pacientai priėmimo pas gydytojus turėdavo laukti, sėdėdami su „skrandomis“ – paltais ar kitais šiltais drabužiais.

Atidarymo prisiminimui – bendra darbuotojų nuotrauka su svečiais.

Gydytojas dėkojo savivaldybės merui Algirdui Vrubliauskui ir administracijos direktorei Gintarei Jociunskaitei už ryžtingą sprendimą statyti naują ambulatoriją.

Senąjį Miroslavo ambulatorijos pastatą, kuriame gydyta ne viena seniūnijos gyventojų karta, buvo planuojama remontuoti, tačiau atliekant projektavimo darbus paaiškėjo, kad kapitaliniam remontui, kaip ir kitose senose ambulatorijose, reikėtų daugiau lėšų, negu naujai statybai.

„Į naujas patalpas įsikraustėme prieš tris dienas. Dirbame, pacientų įspūdžiai labai geri. Darbuotojai taip pat džiaugiasi pastato estetika, gražia apdaila ir tikrai modernia, šiandienos asmens sveikatos priežiūros poreikius atitinkančia gydymo įstaiga“, – sakė ambulatorijos vedėjas Antanas Damkus. 

Naująjį ambulatorijos pastatą palaimino Miroslavo klebonas Miroslavas Dovda.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: