Dainavos žodis

Alytaus aeroklubui grąžinamas naudotas valstybės turtas

Alytaus aeroklubas susigrąžina naudotą turtą. (Alytaus aeroklubo nuotr.)

Kauno apygardos teismui nutartimi, palikus nepakeistą praėjusių metų Alytaus apylinkės teismo sprendimą, asociacijai Alytaus aeroklubui palikta teisė naudotis žemės sklypu, pastatais ir juose buvusiu turtu.

„Po septynerius metus trukusių bylinėjimųsi įvairių instancijų teismuose pagaliau pasiekta pergalė. Galėsime tęsti mokomąją ir pramoginę veiklą, ruoštis čempionatams, pritraukti investuotojus“, – „Dainavos žodžiui“ sakė Alytaus aeroklubo direktorius Dalius Sinkevičius.

Anot jo, su Alytaus miesto savivaldybe vykusi kova aeroklubo nariams daug kainavo ir emociškai, ir finansiškai. „Galėjome su savivaldybės vadovais susėdę viską išspręsti ir nebūtų reikėję nei klubo, ne savivaldybės biudžeto lėšų eikvoti“, – tikino D. Sinkevičius.

Dabar, vadovaujantis teismo nutartimi, asociacijai Alytaus aeroklubui palikta teisė naudotis Pirmajame Alytuje esančiu 102,50 ha ploto valstybinės žemės sklypu pagal panaudos sutartį iki 2078 metų birželio vidurio. Taip pat aeroklubas galės naudotis iki 2026 metų sausio vidurio prieš trejus metus Alytaus miesto savivaldybės administracijos perimtu turtu – aštuoniais pastatais ir penkiolika orlaivių.

„Įsigaliojus Kauno apygardos teismo nutarčiai, sulaukėme Alytaus miesto savivaldybės atstovo skambučio ir buvome informuoti, kad dar šią savaitę aeroklubui bus grąžintas perimtas turtas“, – džiaugėsi D. Sinkevičius.

Alytaus aeroklubo direktorius pabrėžė, jog kalbų su Alytaus miesto savivaldybės atstovu dėl bendradarbiavimo su savivaldybe rengiant aerodromo įveiklinimo planus ir pritraukiant investuotojus nebuvo.

„Planų turime, bandysime pritraukti investicijų per įvairius konkursus, tačiau konkrečiai kalbėti, kas kaip vyks, dar nenoriu“, – sakė D. Sinkevičius.

Kova dėl aerodromo išlikimo prasidėjo 2018 metais, kai Nacionalinė žemės tarnyba (NŽT) vienašališkai nusprendė nutraukti su ja aerodromo žemės, kaip valstybinio sklypo, panaudos sutartį, remdamasi pasibaigusia aerodrome esančių pastatų ir kito ilgalaikio turto panaudos sutartimi su aeroklubu. Toks NŽT sprendimas buvo apskųstas teismui, kurį aeroklubas laimėjo. Jam buvo palikta teisė naudotis aerodromu panaudos sutartyje numatytą 68 metų laikotarpį iki 2078 metų.

Prieš trejus metus Vyriausybės nutarimu aeroklubo aerodrome naudotas valstybės turtas buvo perduotas Alytaus miesto savivaldybės administracijai, o prieš pora metų NŽT nutraukė aerodromo sklypo panaudos sutartį su aeroklubu. Aviatoriai ir vėl kreipėsi į teismą, prašydami panaikinti NŽT sprendimą nutraukti sutartį. Pirmiausia jų prašymą praėjusių metų rudenį patenkino Alytaus apylinkės teismas. Tada Alytaus miesto savivaldybė kreipėsi į Kauno apygardos teismą, prašydama panaikinti žemesnės teismo instancijos sprendimą, tačiau Temidė ir vėl buvo palanki aviatoriams.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: