Dainavos žodis

Nurimus rinkiminiam vajui – postų dalybos

Administracijos direktore taps alytiškė S. Dumbliauskienė, vicemeru – D. Mockevičius

Laura Ladžiūnė

Seniai jau ne paslaptis, kad daugumą Lazdijų rajono savivaldybės taryboje sudaro Lietuvos demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ ir Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, taryboje turintys 11 mandatų iš 21.

Oficialiai dar nebuvo skelbiama, kas užims dviejų vicemerų ir administracijos direktoriaus pareigas. Tačiau galima daryti prielaidą, kad vienu iš vicemerų ketinama skirti Dalių Mockevičių. Šiuo metu D. Mockevičius eina Lazdijų rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo pareigas.

Lazdijų rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas ketinama patikėti alytiškei Sonatai Dumbliauskienei. Kiek anksčiau S. Dumbliauskienė buvo Lazdijų rajono savivaldybės merės Ausmos Miškinienės
patarėja, šias pareigas baigė 2022 m. pradžioje ir pradėjo vadovauti naujai Alytaus miesto savivaldybės administracijoje įsteigtam Verslo skyriui, tuo pačiu metu naujas pareigas derindama su projektų vadovo pareigomis Lazdijų rajono savivaldybėje – Strateginio planavimo ir investicinių projektų valdymo skyriuje.

Meras, norėdamas skirti asmenis į minėtas pareigas, turi rašyti prašymą Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT), taip buvo ir padaryta. Atsakymas dėl Sonatos Dumbliauskienės jau yra gautas. Kadangi pasikeitus vietos savivaldos įstatymui savivaldybių administracijų direktoriai yra skiriami tik mero, galima daryti prielaidą, kad S. Dumbliauskienė darbą savivaldybėje pradės netrukus.

Pažymos dėl D. Mockevičiaus dar laukiama, tačiau iki kito tarybos posėdžio, kuris, planuojama, turėtų įvykti balandžio 27 d., pažyma bus gauta ir merė A. Miškienienė teiks siūlymą tarybai tvirtinti šią vieno iš vicemerų kandidatūrą.

Dėl antrojo vicemero kandidatūros dar nėra žinoma. Nėra oficialaus susitarimo nei su Lazdijų konservatoriais, nei su socialdemokratais. Labai tikėtina, kad vicemero kandidatūra bus deleguojama Krikščionių sąjungos, vadovaujamos A. Margelio. Krikščionių sąjunga taryboje turi 6 mandatus.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: