Dainavos žodis

Alytiškis Vilius Rasimavičius trečią kartą iš eilės tapo Lietuvos baidarių slalomo čempionu, o Alytaus „Srautas“ – vėl pirmi komandinėje estafetėje

Savaitgalį Vokės upėje ties Grigiškėmis šurmuliavo sportininkai, besivaržantys Lietuvos baidarių ir kanojų slalomo čempionatuose.

Alytaus miesto irklavimo klubo sportininkai iš varžybų į Alytų parvežė net 6 medalius. Geriausiai sekėsi Viliui Rasimavičiui, kuris trečius metus iš eilės triumfavo vyrų vienviečių baidarių kategorijoje. Alytiškis 23 vartų trasą upėje įveikė per 89,71 s ir artimiausią varžovą įveikė įspūdinga 4,42 s persvara. Vilius Rasimavičius taip pat laimėjo ir Ekstremalaus slalomo rungtyje, kuri nuo kitų metų taip pat yra įtraukta į olimpinę programą. Be to, Vilius kartu su kitais Alytaus „Srauto“ sportininkais, Mantu Atmanavičiumi ir Augustu Platūkiu, buvo nepralenkiami ir komandinėje estafetėje, už savo nugarų antroje vietoje palikę Vilniaus, o trečioje – Kauno komandas.

Dar 3 medalius, iškovotus asmeninėse rungtyse, į Alytų parvežė Mantas Atmanavičius. Sportininkas prie savo kolekcijos prisidėjo du sidabro ir vieną bronzos medalį. Mantas buvo 2-as vyrų vienviečių baidarių ir Ekstremalaus slalomo rungtyse, o vyrų vienviečių kanojų klasėje finišavo 3-ias, į priekį užleidęs Visvaldą Pumputį ir Rimantą Pumputį iš Vilniaus.

Po šių varžybų Mantas Atmanavičius ir Vilius Rasimavičius užsitikrino vietas Lietuvos rinktinėje, su kuria birželio pabaigoje keliaus į Krokuvoje vyksiančias Europos žaidynes, o rugsėjį į Londone vyksiantį pasaulio čempionatą, kuriame vyks ir atranka į 2024 metų Paryžiaus olimpines žaidynes.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: