Dainavos žodis

Autotechnikos mylėtojų sezonas atidarytas

Alytaus Rotušės aikštėje ir jos prieigose startavo visos Lietuvos autotechnikos mylėtojų sezono atidarymas. Pasižiūrėti unikalių automobilių ir įvertinti jų savininkų meilę bei atsidavimą autotechnikai susirinko gausybė alytiškių ir miesto svečių.

„Garage Motor Show“, suburiantis autotechnikos mylėtojus į vieną būrį, vyko antrą kartą. Dešimtis stilingų, modifikuotų, įspūdingai greitų automobilių subūrę renginio organizatoriai šiemet išsikėlė tokį patį tikslą – suvienyti visus automobilių entuziastus, nesvarbu, kokią techniką jie turi – senovinę, šiuolaikinę ar modifikuotą. Pirmą kartą renginys vyko Kaune, šį kartą lokacijos vieta buvo pasirinkta Dzūkijos sostinė.

„Tai pirmas išvažiavimas po žiemos, pirma galimybė parodyti žiūrovams ir kolegoms, ką nuveikėme per žiemą“, – „Dainavos žodžiui“ sakė renginio organizatorius, amerikietiškų automobilių klubo V8 vadovas Donatas Žukauskas. „Garage Motor Show“ kartu su amerikietiškų automobilių klubu V8 organizavo Classic Car Loft bei Dzūkijos senovinės technikos klubai.

Kasmetiniu tampančiu „Garage Motor Show“ renginiu organizatoriai siekia sukurti naują tradiciją, kad galėtų parodyti, kuo gyvena automobilių entuziastai, užsiimti švietėjiška misija, padedančia skatinti saugaus eismo ir atsakingo vairavimo kultūrą.

Anot D. Žukausko, į Alytų suvažiavo 120 automobilių mylėtojų iš tolimiausių Lietuvos kampelių – apie 30 amerikietiškų senovinių automobilių, taip pat naujesnių amerikietiškų bei europinių. Žiūrovų žvilgsnius traukė tikrai įspūdingi senoviniai „Mercedes“ bei „Citroen“ markės automobiliai. Buvo daug puikiai restauruotų, modifikuotų automobilių. Autotechnikos mėgėjai galėjo gėrėtis ypatingais ratais, spalvomis, originaliomis komplektacijomis.

Į renginį sugužėję alytiškiai galėjo ne tik iš arti pamatyti įspūdingus automobilius, pasikalbėti su jų savininkais, bet ir dalyvauti įvairiose rungtyse – Alytaus miesto mero taurės, susisiekimo ministro taurės, autentiškiausio, žemiausio, gražiausios spalvos, geriausiai apklijuoto, naujausio, seniausio, įspūdingiausių ratų, įspūdingiausio salono bei daugelyje kitų. Bene svarbiausia jų buvo labiausiai patikusio renginio dalyvio automobilio rinkimas.

„Taip nutiko, kad du automobiliai surinko po vienodą žiūrovų balsų skaičių ir varžėsi dėl labiausiai patikusio automobilio vardo – vienas jų apklijuotas animacinio filmo „Žaibas Makvynas“ motyvais, kitas – Lietuvoje gana retas japoniškas automobilis „Honda Integra Type R“, pagamintas 1998 metais. Kadangi į nugalėtojo titulą pretendavo du automobiliai, laimėtojas buvo išrinktas pasitelkiant žiūrovų ovacijas. Žiūrovų simpatijas pelnė „Honda Integra Type R“ automobilis, kurio savininkas Darius Duršaitis.

Pirmoji renginio dalis buvo skirta pasimėgauti į „Garage Motor Show“ parodą atvykusia technika, o antroji didesniam dalyvių atsipalaidavimui. Šiemet „Garage Motor Show“ dalyviai buvo pakviesti į Dzūkų alaus restoraną, kuriame su bendraminčiais galėjo aptarti įspūdžių kupiną dieną, o vėliau renginys tęsėsi „Genutės sodyboje“, kurioje vyko vakarinė programa.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: