Dainavos žodis

Aptartas bendradarbiavimas dėl gaisrų prevencijos

Ar būtų mažiau gaisrų, jei ne tik ugniagesiai vykdytų prevencinę, šviečiamąją veiklą? Alytaus priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vadovas įsitikinęs, kad savivaldybių pagalba būtų labai naudinga.

Alytaus priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyriausiasis specialistas, atliekantis viršininko funkcijas, Aidas Peleckas ir vyriausioji specialistė Inga Jakubauskienė kreipėsi į Alytaus rajono savivaldybės merę Rasą Vitkauskienę ir vicemerą Aurimą Truncę dėl galimybių bendradarbiauti vykdant gaisrų prevencijos projektus rajono gyventojams.

Susitikimo metu priešgaisrinės apsaugos tarnybos atstovai pateikė siūlymų, kurie padėtų labiau informuoti žmones apie kylančias gaisro grėsmes dėl nesaugaus elgesio su ugnimi, netvarkingos elektros instaliacijos, krosnių, kaminų. Pasak jų, informuoti reikia visus gyventojus, ypač didelį dėmesį skiriant vaikams, organizuojant jiems švietėjiškus, prevencinius konkursus, įvairias iniciatyvas. Ugniagesių turimos priemonės kuklios, todėl savivaldybės pagalba ir bendradarbiavimas, bendri švietėjiški projektai labai reikalingi.

„Siūlymai sveikintini, socialinės reklamos ir kitos prevencinės priemonės, kurios mažintų gaisrų riziką, reikalingos ir turi pasiekti visas gyventojų amžiaus grupes. Šiai veiklai galime pasitelkti švietimo įstaigas, seniūnijas, socialinius darbuotojus, seniūnaičius, bendruomenių pirmininkus. Mes irgi suinteresuoti skleisti informaciją, kad gyventojai būtų saugūs“, – sakė merė R. Vitkauskienė.

Vicemeras A. Truncė patikino, kada savivaldybė paskelbs visus Alytaus priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos gautus pranešimus dėl gaisrų prevencijos, informuos seniūnijas.

Kelis metus savivaldybė kartu su Priešgaisrinės gelbėjimo tarnyba dalijo socialiai pažeidžiamiems, vienišiems rajono gyventojams dūmų ir smalkių detektorius.

„Šiems žmonėms reikia skirti didelė dėmesį. Beveik kiekvienoje sodyboje yra problemų, dėl kurių – vienas žingsnis iki nelaimės“, – sakė vyriausioji specialistė I. Jakubauskienė.

Deja, pasak priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnų, didelė problema yra nuo alkoholio apsvaigę asmenys. „Šiemet žuvo du žmonės. Gaisro priežastis – rūkymas lovoje, nepadėjo nei dūmų detektoriai“, – sakė pareigūnai.

Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos atstovai ir savivaldybės vadovai kalbėjosi apie Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento vykdomą savivaldybių priešgaisrinių tarnybų bandomąjį prijungimą prie departamento.

Vicemeras A. Truncė pakvietė Alytaus priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnus apsilankyti savivaldybės Priešgaisrinės apsaugos tarnybos ugniagesių komandose, susipažinti su turima įranga, pasidalinti patirtimi.

Alytaus priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyriausiasis specialistas, atliekantis viršininko funkcijas, A. Peleckas informavo, kad jau šį ketvirtadienį, birželio 8 d., tarnyboje – Atvirų durų diena, į kurią kviečia atvykti rajono mokyklų moksleivius ir gyventojus – bus galima susipažinti su ugniagesių gelbėtojų darbu, įranga, gauti informacijos, padėsiančios išvengti gaisro. Atvirų durų dienos programa vyks nuo 9.30 iki 13.30 val. Alytaus priešgaisrinė gelbėjimo tarnyboje, Suvalkų g. 34, Alytus.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: