Dainavos žodis

Bendrovę „Alkesta“ įsigijo „Fegda grupė“

UAB „Alkesta“ pastatytas Tūkstantmečio tiltas Alytuje. (UAB „Alkesta“ nuotr.)

Po daugiau nei pusę amžiaus trukusios savarankiškos veiklos alytiškių kelių statybos ir tiltų tiesimo bendrovė „Alkesta“ tapo vienos didžiausių Lietuvoje susisiekimo infrastuktūros įmonių „Fegda grupė” dalimi.

„Fegda grupė“, užbaigusi kelių bendrovės „Alkesta“ akcijų įsigijimo sandorį, įsigijo 75,10 proc. „Alkestos“ akcijų, dar 22,70 proc. jų valdo pati „Alkesta“, iš viso „Fegda grupė“ nuo šiol kontroliuojanti 97,15 proc. balsų „Alkestos“ akcininkų susirinkime, įgijo alytiškių bendrovės vienvaldę kontrolę. Likusios „Alkestos“ akcijos priklauso smulkiesiems akcininkams.

„Užbaigę sandorį, dar labiau sustiprinome pajėgas projektams visoje Lietuvoje. Sprendimą įsigyti su finansiniais sunkumais susidūrusią „Alkestą“ priėmėme ir pirkimo sutartį pasirašėme dar praeitų metų vasarą, tačiau procesas užtruko dėl objektyvių priežasčių, nes turėjome gauti Konkurencijos tarybos leidimą dėl koncentracijos“, – teigė „Fegda grupės“ vadovas Gediminas Gribulis.

Anot G. Gribulio, buvo tikėtasi leidimą gauti kiek anksčiau, tačiau kadangi kelių ir tiltų statybos rinka išties sudėtinga, Konkurencijos tarybai teko prieš priimant sprendimą išanalizuoti labai daug detalių, o „Fegda grupei“ pateikti itin daug duomenų.

„Bet kuriuo atveju pagrindinis investuotojų uždavinys tuo laikotarpiu buvo užtikrinti, kad „Alkestos“ veikla nenutrūktų, o užbaigus jos įsigijimo sandorį bendrovė galėtų sėkmingai įsilieti į grupės sudėtį. Sunkumų patyrusi „Alkesta“  įgyvendino ryžtingus pokyčius, net ir nelaukdama naujojo akcininko, bendrovės veikla nesustojo nei dienai, o šiuo metu ji turi solidų projektų portfelį ir visu pajėgumu darbuojasi ties „Via Baltica“ projektais“, – sakė G. Gribulis.

„Alkestai“ tapus „Fegda grupės“ dalimi, ją sudaro penkios bendrovės – įmonių grupės veiklą konsoliduojanti UAB „Fegda grupė“, UAB „Fegda“, UAB „Tilsta“, UAB „Alkesta“ ir UAB „SRP Projektas“.

Tikimasi, „Alkesta“ ir „Fegda grupė“, abi panašią veiklą vykdančios bendrovės, viena kitą sėkmingai papildys ir įgyvendins išsikeltus tikslus.

Praėjusiais metais „Fegda grupės“ konsoliduotos pajamos išaugo nuo 94,4 mln. iki 99 mln. eurų.

Prognozuojama, kad šiemet grupės pajamos augs nuo 30 iki 40 proc., o pagrindiniai projektai bus darbai dviejose „Rail Baltica“ ir vienoje „Via Baltica“ atkarpose bei veiklos tvarkant Lietuvos regioninių kelių infrastruktūrą.

„Fegda grupė“ įkurta kiek mažiau nei prieš pora metų, o bendrovė „Fegda“, iš kurios ji išaugo, jau skaičiuoja ketvirtą savo veiklos dešimtmetį.

„Alkesta“ savo veiklą skaičiuoja nuo 1966 metų, kai buvo įsteigta Alytaus kelių statybos valdyba, 1993 metais jos bazėje buvo įkurta AB „Alkesta“, 2002-aisiais reorganizuota į UAB „Alkesta“.

Kaip skelbia rekvizitai.lt, šiuo metu „Alkestoje dirba 384 darbuotojai, už 2021-uosius bendrovė patyrė 3,5 mln. eurų nuostolių.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: