Dainavos žodis

Kokie yra degintos medienos privalumai?

Deginta mediena jau kurį laiką kopia topų sąrašuose bei tampa vis geidžiamesniu interjero bei eksterjero dekoravimo elementu. Daugiausiai iš Japonijos atkeliavęs sprendimas savo estetika bei unikalumu patraukia žvilgsnį ir sukausto dėmesį. Tačiau kokie yra tikrieji tokios medienos privalumai?

Unikali išvaizda

Niekam nekyla abejonių, kad deginta mediena atrodo unikaliai. Apanglėjusios bei patamsėjusios lentos atrodo giliau, prabangiau bei iškiliau. Tamsi mediena visada asocijavosi su sodrumu bei klasika, tad tokios medienos apdaila ar baldai visada pridės išlaikytos elegancijos bet kuriai erdvei.

Tiesa, parduodama ir alyva degintai medienai, kuri padeda ilgainiui palaikyti geriausią išvaizdą, paryškinti jos charakterį ir/ar apsaugoti nuo pažeidimų.

Atsparumas drėgmei

Apie apdegintą medį sakoma, kad jis yra apanglėjęs. Šis terminas reiškia, kad medieną padengė anglies sluoksnis. Jis nepraleidžia bei atmuša drėgmę ir vandenį, neįgerdamas jo vidun. Tai yra labai aukštas atsparumo lygis.

Atsparumas kenkėjams

Deginimo proceso metu iš medienos pašalinamos visos biologiškai reikšmingos medžiagos. Nors galima ir papildomai apdirbti alyva ar laku su biocidais, deginta mediena pati savaime gana gerai atbaido kenkėjus.

Atsparumas liepsnai

Tuo pačiu ir paradoksalu, ir genialu. Deginta mediena apanglėja, todėl tampa gerokai atsparesne liepsnoms bei ugnies keliamai grėsmei.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: