Dainavos žodis

Simne – objektų perdavimo klausimas: žaliųjų atliekų aikštelė – ir gyventojų patogumui

Alytaus profesinio rengimo centrui priklausantys, tačiau nenaudojami objektai Simne, Ateities gatvėje, netrukus bus perduoti naudotis įmonei „Simno komunalininkas“. Tai įmonei leis plėtoti veiklą ir gyventojams suteikti galimybę biokuro gamybai tinkamas žaliąsias atliekas nemokamai ir patogiai palikti specialiai tam pritaikytoje aikštelėje.

Perdavimui ruošiamuose pastatuose – daugiau kaip 1000 kv. m garaže, beveik 9 kv. m plovykloje ir 73 kv. m sandėlyje – planuojama sandėliuoti „Simno komunalininko“ reikmėms ir pardavimams gaminamą biokurą, laikyti techniką. Tik didžiosios mokyklos pastatas netrukus bus perduotas VĮ „Turto bankas“.

Objektų perdavimo bei su tuo susijusius klausimus Alytaus rajono vicemeras Aurimas Truncė Simne aptarė su Alytaus profesinio rengimo centro direktoriumi Vytautu Zubrumi, „Simno komunalininkas“ atstovais ir Simno seniūnu Vladu Čeponiu.

„Šie objektai mums nereikalingi. Mes norime matyti modernią, nedidelę, konkurencingą, energetiškai nepriklausomą mokyklą. Jau investavome į dirbtuves ir kiek reikės investuosime dar. Likusių patalpų mums tikrai užtenka, todėl perdavimą derinsime su Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, tačiau tikimės, kad pritarimo sulauksime.

Bendrabučio du aukštai taip pat bus perduoti savivaldybei, ten yra numatyti socialiniai būstai.

Niekam dėl šių procesų nerimauti tikrai nereikėtų, niekas nesikeičia, tik perduodame mums nereikalingus objektus“, – situaciją paaiškino V. Zubras.

Nereikalingas patalpas artimiausiu metu planuojama perduoti Alytaus rajono savivaldybei, o vėliau jas numatyta skirti „Simno komunalininko“ poreikiams.

„Patalpos mums reikalingos mūsų veiklos plėtojimui, medžio drožlių sandėliavimui ir mūsų turimos technikos saugojimui“, – sakė „Simno komunalininkas“ direktoriaus pavaduotojas, laikinai direktoriaus pareigas einantis Ernestas Šimanskas.

Taip pat planuojama įrengti biokuro gamybai tinkamų žaliųjų atliekų surinkimo aikštelę, tad gyventojams bus patogu čia palikti žaliąsias atliekas ir už tai nieko nemokėti.

„Simno komunalininkas“ planuoja atnaujinti biokuro gamybą ir pardavimams.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: