Dainavos žodis

Žalioji vakarienė „Šoka pušys – žalia“

„Žaliosios vakarienės“ akimirka. (Organizatorių nuotr.)

Antrą kartą Dzūkijos sostinėje nuvilnijo „Žalioji vakarienė“, renginys sutelkęs miestelėnus ir padovanojęs daug gražių bendrystės akimirkų.

Po miesto sodą vaikštinėjantys pakiliai nusiteikę ir žaliai pasipuošę alytiškiai liudijo, kad renginys pavyko. „Buvo malonu renginį organizuoti, nes buvo labai gera, patirtį turinti komanda. Patys žmonės domėjosi, nereikėjo jų labai kviesti bei raginti ateiti. Trečias labai svarbus dalykas – kai du kartus renginys pavyksta, galima galvoti apie jo tradiciją. Galbūt ateityje „Žalioji vakarienė“ taps dar vienu miesto identitetu“, – „Dainavos žodžiui“ sakė viena iš renginio organizatorių, autizmo paramos fondo „Pokyčių ambasada“ įkūrėja Klementina Gruzdienė.

Anot jos, „Žaliosios vakarienės“ iniciatyva, gimusi „Alytus – Lietuvos kultūros sostinė“ renginių programoje, sulaukė didžiulio visuomenės palaikymo. Buvo sumanyta atsodinti industrializacijos metu išpjautas pušis. Jų skaičius pasirinktas simbolinis – 440, tiek, kiek Alytaus miestui tuo metu buvo metų.

Šiemet labdaringos vakarienės metu buvo surinka 6500 eurų, už kuriuos bus pasodinta 100 pušų. Pernai už surinktus 6004 eurus buvo pasodinta 160 pušų.  Žaliojoje gatvėje į žemę šaknis suleido 80 pušelių, 50 pušelių įsikūrė šalia Alytaus miesto socialinių paslaugų centro bei 30 – prie Alytaus medicininės reabilitacijos ir sporto centro.

„Žaliosios vakarienės“ akimirka. (Organizatorių nuotr.)

„Kur bus pasodintos šiemet nupirktos pušys, spręs savivaldybės apželdinimo specialistai, tačiau jau nuspręsta pirkti didesnius medelius, kad iš karto būtų matomas apželdinimo efektas“, – sakė K. Gruzdienė.

2023 metų „Žalioji vakarienė“ kiek skyrėsi nuo pirmosios – šimtų žaliai pasipuošusių alytiškių ir miesto svečių eisena vyko nuo Žaliosios gatvės iki aikštės šalia Miesto sodo, prie „Laisvės angelo“ skulptūros, kur stovėjo staliukai renginio rėmėjams, įrengta scena atlikėjams ir sukurtos žaliosios salelės – renginio partneriams. 

Dar vienas šių metų „Žaliosios vakarienės“ pokytis – nemokamas koncertas visiems renginiu susidomėjusiems alytiškiams. Tokią galimybę suteikė Alytaus miesto savivaldybė, koncertinę dalį finansavusi pagal projektinę iniciatyvą „Tau, Alytau”. Buvo malonu stebėti labdaringoje vakarienėje net nedalyvavusius žmones, kurie, pasipuošę žaliai, vaikštinėjo po sodą ir mėgavosi renginiu.

„Šiais metais renginys simbolizavo bendruomenės susitelkimą, tikėjimą ateities tikslu. Ne iš karto suveši šilai tik juos pasodinus, taip ir nuostatos keičiasi po truputį, tačiau tik susitelkus ir tik veikiant,  įmanomi pokyčiai“, – sakė K. Gruzdienė.

Labdaringos „Žaliosios vakarienės“ metu rėmėjus ir dalyvius linksmino Artūro Noviko džiazo mokyklos vokalinė grupė „Jazz Island“, grupė „Ministry of Echology“, grupė „Mello“ ir kiti. „Alytiškio Antano Saulyno daina „Žalioj stotelėje“, kuri buvo sutikta ypač šiltai ir pakiliai, ateityje gal net taps šio renginio himnu“, – optimistiškai prognozavo K. Gruzdienė.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: