Dainavos žodis

Liūčių užliejamiems sklypams Miklusėnuose – skubūs sprendimai

Alytaus rajono vicemero Aurimo Truncės, komunalinius klausimus sprendžiančių specialistų ir Margirio gatvės gyventojos susitikimas.

Vos pasipylus didesnei liūčiai, lietaus perteklius užlieja Miklusėnų, Margirio ir Beržų gatvių, gyventojų namų garažus ir pridaro žalos. Šios problemos kamuojamos miklusėniškės kreipėsi į Alytaus rajono savivaldybės atstovus, prašydamos padėti tai išspręsti. Alytaus rajono savivaldybės vicemeras Aurimas Truncė,  tarybos narys, Komunalinio ūkio plėtros ir aplinkos apsaugos komiteto pirmininkas Justas Truncė su specialistais apsilankė gyvenvietėje, įvertino situaciją ir priėmė sprendimus. Netrukus prasidės ir pirmieji darbai.

Nors Margirio gatvėje yra įrengti šeši lietaus surinkimo šuliniai, jie nespėja sugerti iš kitų šalia esančių gatvių atitekančio didelio lietaus kiekio ir taip susiformuoja patvanka, apsemianti gyventojos garažą. Miklusėniškė, kaskart užklupus liūčiai, pagalbos padėti išsemti vandenį iš garažo, stabdyti liūties plukdomų nuosėdų tekėjimą į lietaus surinkimo trasas, kad šios nebūtų užkimštos, prašo Alytaus seniūnijos seniūno Kęstučio Tumyno.

„Problema žinoma jau daugybę metų ir daugiau taip tęstis nebegali. Ji skubos tvarka privalo būti išspręsta“, – sakė vicemeras A. Truncė.

Kokie galėtų būti skubūs sprendimo būdai, vertino Komunalinio ūkio plėtros ir aplinkos apsaugos komiteto pirmininkas J. Truncė, Komunalinio ūkio ir architektūros skyriaus vyriausieji specialistai Artūras Ališauskas ir Indrė Mocevičienė, „Simno komunalininko“ direktoriaus pavaduotojas, laikinai direktoriaus funkcijas vykdantis, Ernestas Šimanskas.

Priimtas sprendimas išsiaiškinti, ar nepažeista, neužkimšta lietaus surinkimo trasa. Bus atlikta jos diagnostika.

Taip pat nuspręsta įrengti apsauginį bortelį, kuris turėtų pristabdyti vandens tekėjimą sklypo kryptimi. Jeigu to nepakaks, tuomet bus priimti sprendimai ir dėl papildomų priemonių lietaus surinkimo trasų pralaidumui didinti.

Beržų gatvėje – analogiška problema, kuri atsirado vos išasfaltavus gatvę. Seniau lietaus vandenį sugerdavo gruntas. Dabar visas lietus asfaltu nuteka į privataus namo garažą.

Kelią asfaltavusi įmonė „Gilmera“ jau buvo savivaldybės įpareigota pašalinti trūkumus ir padaryti važiuojamosios dalies nuolydį, kuriuo vandens perteklius būtų nukreiptas į kitoje privataus sklypo pusėje esantį griovį. Darbai vis dar neatlikti, todėl įmonei patikslintas terminas – iki liepos 5 dienos.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: