Dainavos žodis

Į Alytaus senjorų naktišokius atvyksta šokėjai ne tik iš Vilkaviškio, Prienų, bet ir iš Anglijos bei Dominikos!

Praėjusį pirmadienį Alytaus miesto sode tradiciniuose senjorų šokiuose ir vėl bruzdėjo pagyvenusios poros. Jiems dainavo ir gerą atmosferą kūrė moterų duetas „Pavasariniai žiedai“.

„Jei mes čia nepasirodytume, jokie šokiai neįvyktų. Kai taip siautulingai padalyvauja žmogus, jis visapusiškai atsigauna, pajaunėja“, – linksmai šmaikštavo nei vieno tokio renginio nepraleidžianti pora.

Iš „Berželio“ sodų bendrijos įmantriu elektriniu motoroleriu su kabina atvykęs vyriškis sakė, kad laisvalaikiu visai malonu čia apsilankyti, pasižmonėti, nors anksčiau ir nebuvo geras šokėjas.

O štai vieniša moteris, rankose laikanti juodą šuniuką, šmaikštavo: „Va mano koks šokėjas! Tai jis mane čia atsivedė!”

O solidi pora iš Vilkaviškio, atokvėpiui prisėdusi ant suoliuko, nuoširdžiai gyrė šiuos Alytaus šokius: „Kaip gera matyti visa tai, kaip dzūkų valdžia stengiasi dėl savo senjorų. Šitokius jiems išėjimus organizuoja, linksmina. Visoje Suvalkijoje to nėra. Kažkas nerealaus! Kaip matote, kad mūsų širdys atsigautų, net šimtą kilometrų tenka belstis.”

Na, o pati pačiausia šių šokių pora Vitas su Janina prisipažino: „Mums kojas skauda tik tada, kai čia nustoja groti muzika! Šokyje mes viską užsimirštame!”

Bet labiausiai nustebino šokių aikštelėje kaip vijurkai besisukantys ketvertas moterų su vyriškiu. Ir jų amžius ne senjorų dar. Viena iš jų papasakojo, kad ji tėviškėn atostogų grįžo iš Anglijos kartu su savo vyru iš Dominikos Respublikos. „Šis miestas tikrai yra pati geriausia vieta gyventi ir šokti! Kokia čia nuostabi gamta, kokie nuoširdūs žmonės čia!” – stebėjosi ir gyrė užsienietis.

Kaip ir kiekvienuose čia rengiamuose šokiuose, vieni noriai fotografavosi ir filmavosi, kiti vengė viešumos. Gal bijo piktų komentarų, replikų, tačiau dauguma čia vieni kitus pažįsta, nori bendrauti bei pasirodyti, kad dar energingi, tikrai nenurašyti ir viskam tinkami.

Kiti tokie šokiai numatomi liepos mėnesio paskutinįjį pirmadienį. Neužmirškite atvykti!

Danielius Jakubavičius

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: