Dainavos žodis

Nemune po daugelio metų vėl galima maudytis

Nemunaičio maudyklos Nemuno vanduo švarus – maudytis galima.

Nemuno vanduo švarus ir jame galima maudyti – šia žinia džiaugiasi prie  jo gyvenantys Alytaus rajono Nemunaičio miestelio gyventojai ir stovyklautojai. Mėgautis maudynėmis upėje nebuvo galima ne vieną dešimtmetį dėl vandens taršos.

Šiemet, kaip ir pernai, atlikti tyrimai patvirtino, kad Nemunaityje, šalia Alaukos (arba Kirkliauciškės) upelio, esančios Nemuno maudyklos vanduo atitinka reikalavimus ir maudyti joje galima. Šia žinia džiaugiasi miestelyje gyvenantis seniūnijos seniūnas Rimantas Avižienis. „Nemuno vanduo ties Nemunaičiu – kaip krištolo ašara, mažai, kur tokį rasi – tai patvirtino atlikti vandens tyrimai. Maudymosi vietą sutvarkėme jau pernai, kai tik sužinojome, kad upė švari. Išvalėme pakrantę, įrengėme vandenyje plūdurus, kurie žymi saugią maudymosi zoną. O šiemet ir pati upė pasistengė dėl mūsų – į krantą išmetė gražaus, švelnaus smėlio. Džiaugiamės, kad vėl galime maudytis Nemune“, – sako seniūnas R. Avižienis.

Pasak jo, upės vandeniu atsigaivinti ateina ir gyventojai, ir abiejų stovyklų vaikai. Nemunaityje veikia savivaldybės Meno ir sporto mokyklos ir asociacijos „Nemunaičio stovykla“ stovyklos.

Maudymosi vieta įrengta prie rekreacinio tako, čia yra pavėsinė, laužavietė, seniūnija parūpina malkų. Šią poilsio teritoriją prieš kelis metus įrengė ir prižiūri Nemunaičio bendruomenė.

Alytaus rajono visuomenės sveikatos biuro direktorė Jolanta Jakubauskienė patvirtino, kad Nemuno ties Nemunaičiu maudykloje tyrimas atliktas birželio 21 d. „Vandens kokybė gera, maudytis galima. Rajono maudyklų vandens kokybės tyrimai atliekami Nacionalinėje visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijoje“, – sakė direktorė.

Nemunaičio seniūnijos seniūnas R. Avižienis sako, kad į miestelį atvykti verta ne tik dėl galimybės išsimaudyti Nemune, bet ir dėl gražios aplinkos, miško, kuriame būna gausu grybų ir uogų, mineralinių versmių, buvusių istorinių įvykių, gamtos paveldo objektų ir bažnyčios – ji yra  viena gražiausių Lietuvoje. Norinčius pasivaikščioti po Nemunaitį ir sužinoti jo seną istoriją lydi pats seniūnas, kuris yra profesionalus gidas.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: