Dainavos žodis

Geriausiems Alytaus rajono abiturientams – premija ir merės padėkos

Butrimonių gimnazijos abiturientų laida.

Šešios Alytaus rajono gimnazijos 91 abiturientą išlydėjo į svarbių gyvenimo pasirinkimų, savarankiškumo ir atsakomybės kelią. Mokyklas baigusiems mokiniams buvo įteikti skaitmeniniai brandos atestatai, geriausiems krašto abiturientams – ir piniginiai paskatinimai. Keturi abiturientai gavo savivaldybės merės Rasos Vitkauskienės padėkas už gerus mokymosi rezultatus.

„Dar visai neseniai matavotės pirmąją kuprinę, o dabar – tik pažiūrėkite į save – jauni, gražūs, talentingi, kupini svajonių ir tikslų. Šiandien baigėte vieną svarbų gyvenimo etapą. Svarbų, bet ne svarbiausią – nes viskas dar laukia priešaky. Netrukus paliksite namus, išvyksite studijuoti, dirbti, ieškoti savęs. Tačiau kai išmaišysite pasaulį ir įgysite patirties – sugrįžkite. Būtinai sugrįžkite. Alytaus rajonui jaunų, iniciatyvių, protingų, darbščių žmonių labai reikia. Alytaus rajonui jūsų reikia“, –abiturientus gimtojo krašto nepamiršti ragino merė R. Vitkauskienė.

Geriausiai Alytaus rajono abiturientei Daugų Vlado Mirono gimnazijos mokinei Ūlai Sakalauskaitei įteikta Alytaus rajono savivaldybės premija ir merės padėka.

Geriausia Alytaus rajono abiturientė šiemet – Daugų Vlado Mirono gimnazijos mokinė Ūla Sakalauskaitė. Ji gimnaziją baigė aukščiausiais įvertinimais ir gavo 100 balų iš lietuvių kalbos ir literatūros valstybinio brandos egzamino. Gimnazijos išleistuvių šventėje dalyvavusi merė R. Vitkauskienė jai įteikė Alytaus rajono savivaldybės premiją ir padėką.

Šimtuką iš užsienio (anglų) kalbos valstybinio brandos egzamino gavo Ugnius Karpičius iš Krokialaukio Tomo Noraus-Naruševičiaus gimnazijos. Jam taip pat buvo įteiktas piniginis paskatinimas ir merės padėka.

Taip pat už aukštus mokymosi rezultatus savivaldybės merės padėkos buvo įteiktos Airidui Gudelaičiui iš Butrimonių gimnazijos ir Justinai Naujalytei iš Simno gimnazijos.

„Baigėsi vienas lengviausių gyvenimo etapų, nes iki šiol jumis rūpinosi tėvai, mokytojai. Galbūt kažkas šiandien džiaugiatės, kad baigėte mokyklą, tačiau ateis metas, kai norėsite į ją sugrįžti, aplankyti savo mokytojus. O dabar prieš akis – savarankiškas gyvenimas, kupinas rūpesčių, atsakomybių, nežinomybės ir žūtbūtinio siekio vietos po saule. Linkiu atsakingų pasirinkimų, neribotų galimybių ir galiausiai sugrįžti į Alytaus rajoną gyventi, kurti“, – sveikindamas Butrimonių gimnazijos abiturientus ir vienam jų įteikdamas merės padėką kalbėjo Alytaus rajono savivaldybės vicemeras Aurimas Truncė.

Merės padėkas kitiems gerai besimokiusiems rajono abiturientams perdavė Alytaus rajono savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Giedrė Volungevičienė ir Finansų ir investicijų skyriaus vedėja, laikinai einanti administracijos direktorės pareigas Andrė Zenevičienė, abiturientams linkėjusios pasirinkti tinkamą kelią.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: