Dainavos žodis

Alytiškius ragina patiems pasirinkti vietą santuokai

Jau 14 metų šalies įstatymai suteikia galimybę santuoką įregistruoti ne tik Santuokų rūmuose, bet ir kitoje poros pasirinktoje vietoje, tačiau Alytuje tai nėra populiaru, nors mieste netrūksta gražių ir romantiškų vietų.

Alytaus miesto savivaldybės administracijos Civilinės metrikacijos skyriaus darbuotojų teigimu, alytiškiai vis dar mieliau tuokiasi Santuokų salėje ar Civilinės metrikacijos skyriaus kabinete, nei renkasi kitas viešąsias Dzūkijos sostinės erdves. Sujungti likimus kitose vietose renkasi vos   viena kita pora.

„Dažniausiai jaunavedžiai santuokos įregistravimo ceremonijai renkasi Alytaus piliakalnį, Miesto sodą ar Audiovizualiųjų menų centrą (Alytaus sinagogą). Populiaria vieta santuokai tampa „Baltasis kupolas“, – su alytiškių pasirinkimais supažindino Civilinės metrikacijos skyriaus vedėja Rūta Briliauskienė.

Anot jos, alytiškiai vienai gražiausių gyvenimo švenčių yra pasirinkę ir originalesnių vietų –  santuokos buvo įregistruotos prie paminklo „Nurimęs varpas“, restoranuose  „Senas namas“ ir „Vaidila“, ne kartą santuokos buvo įregistruotos ir privačiose vietose.

Kitų savivaldybių gyventojai gerokai dažniau santuokai renkasi viešąsias erdves nei alytiškiai. Galbūt todėl Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis savo „Facebook“ paskyroje nusprendė paraginti miestelėnus rinktis originalesnes vietas santuokos įregistravimui: „Vestuvių diena – viena svarbiausių dienų poros gyvenime ir ji turi būti ypatinga. Mes privalome įsiklausyti į žmonių norus, išgirsti jų svajones ir, kiek tai nuo mūsų priklauso, padaryti jas realiomis. Taigi nuo šiol Alytus tampa dar atviresnis jūsų pasirinkimui.

Jeigu norite susituokti ne santuokų salėje, ne savivaldybės pastato kabinete, o savo pasirinktoje vietoje, neįprastą dieną ar neįprastu laiku, galite tai drąsiai daryti Alytuje.

Žinoma, prieš tai suderinę šį klausimą su Civilinės metrikacijos skyriaus darbuotoju.

Vienintelė sąlyga – ceremonijai pasirinkta vieta turi būti Alytaus miesto teritorijoje.

Žodžiu, miestas keičia požiūrį į santuokos ceremoniją: mes pažadame nebūti biurokratiškais ir atliepti jūsų norus. O jūs turite pažadėti tuoktis Alytuje. Padarykime mūsų miestą santuokų sostine.“

R. Briliauskienė patarė, jog renkantis įregistruoti santuoką viešoje miesto erdvėje – būtina įvertinti pasiruošimo ceremonijai galimybes – jaunavedžiai turi patys pasirūpinti aplinkos papuošimu, muzika ir jaukia, šventine atmosfera. Dar vienas svarbus dalykas, kurį reikėtų žinoti nusprendus susituokti viešoje erdvėje – santuokos įregistravimo paslaugos kaina. Pasirinkusiems Santuokų salę – paslaugos mokestis 30 eurų, o pasirinkusiems viešąsias erdves  gerokai didesnis – 70 eurų.

Šiemet Alytaus miesto savivaldybės administracijos Civilinės metrikacijos skyriuje aukso žiedus sumainė 143 poros, o viešosiose miesto erdvėse tuoksis 3 poros.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: