Dainavos žodis

Botokso injekcijos ar HIFU: ką rinktis norint atjaunėti natūraliai

Veido patempimas ultragarsu – gana nauja, bet jau daugelio pasaulio klinikų ir pacientų itin teigiamai įvertinta odos atjauninimo procedūra. Raukšlės, stangrumą praradusi oda, dvigubas pagurklis, užkritę akių vokai – visa tai gali išspręsti HIFU technologija. 

HIFU yra neinvazinė ir komfortiška odos atjauninimą teikianti technologija, ideali tiems, kas nenori gultis po skalpeliu ir kurių skausmo slenkstis yra žemas. HIFU – tai ultragarso energijos poveikis jūsų giliesiems odos sluoksniams, kad paskatintų pačią odą vėl aktyviai gaminti naudingąjį baltymą kolageną. 

HIFU rezultatai iš dalies matomi iškart po atlikimo, bet galutinius rezultatus galima išvysti po keleto mėnesių. Naujos kartos HIFU technologiją taikantis „Ultraformer III“ įrenginys pasiekia užtikrintų odos atnaujinimo rezultatų jau po vieno karto.

HIFU technologija anksčiau buvo taikoma vėžio ląstelėms naikinti, bet laikui bėgant gydytojai suvokė ir estetinį šio metodo poveikį. Pietų Korėjos estetinės medicinos prietaisų gamintojo „Classys“ sukurtas „Ultraformer III“ taiko HIFU technologiją patempti ir atjauninti odą. Šio aparato poveikis toks galingas, kad net vadinamas 4D odos patempimu.

Kaip veikia HIFU technologija? Aukštai fokusuota ultragarso energija pasiekia giliuosius odos sluoksnius, sukeldamas tikslinius pažeidimus, kad būtų suaktyvinta kolageno gamyba. Oda dėl baltymo suaktyvėjimo ima stangrėti ir procesas tęsiasi apie 1 metus.

Kaip veikia botoksas?

Botoksas yra pagamintas iš toksino, vadinamo Clostridium botulinum. Šio preparato injekcijos sukelia kai kurių raumenų susilpnėjimą arba paralyžių blokuodamos nervus. Procedūra tinkamiausia žmonėms, kurie nori sumažinti amžiaus žymes veide. Botoksas labiau tinka žmonėms, kurių raukšlės gilios, matomos. Botokso injekcijas įprastai reikia kartoti kas 3–6 mėn., kad būtų išlaikytas efektas. Vyresniame amžiuje procedūras reikia kartoti dažniau, nes oda dar labiau praranda elastingumą ir raukšlės gilėja.

Kada HIFU geriau nei botoksas?

Botokso injekcijos, kaip ir HIFU, padidina odos putlumą, grąžina jaunatviškumą, taip pat padidina norimos srities iškilumą. Botokso preparatai seniai žinomi ir ilgai naudojami estetinėje medicinoje. HIFU yra naujesnė technologija. HIFU patempia ir atjaunina veidą neinvaziškai, nekelia nervų ir raumenų pažeidimų rizikos kaip botokso suleidimas. 

Botoksas labiau tinka, jei norite suteikti apimties, užpildyti raukšlę, o HIFU labiau dera norint patempti pakritusią odą. Botoksas negebės sumažinti dvigubo pagurklio ar pakelti vokų, antakių, o HIFU technologija, taikoma patyrusio gydytojo, gebės. Tačiau jei jūsų veidas kaulėtas ir norite suteikti jam apimties, botoksas suteiks norimą rezultatą. Jei vargina smulkios raukšlelės ir nukarusi oda – HIFU čia tinkamesnis.

Išties daugeliu atveju galite derinti botokso injekcijas ir HIFU technologiją, kad pasiektumėte natūralų veido atjauninimo efektą. „SMAS liftingas“ (angl. superficial musculoaponeurotic system – SMAS) – taip dar vadinama HIFU technologija, kuri veikia kaip nechirurginis odos patempimas. Jei planuojate derinti botoksą ir HIFU, injekcijos rekomenduojamos po ultragarso procedūros.

Apibendrintai – HIFU suteikia natūralesnį rezultatą, kuris išlieka ilgiau nei botokso injekcijų poveikis. HIFU technologija „užkuria“ odoje atsinaujinimo procesus dėl kolageno stimuliacijos, o botoksas tik maskuoja raukšlę. HIFU technologija geba patempti veido, dekoltė, kaklo odą, akių vokus ir antakius. Po HIFU oda įgauna minkštumo, stangrumo, ryškesnė žandikaulio linija ir skruostai. Be abejo, dėl viso to raukšlės mažesnės. Efektas tęsiasi apie metus. 

HIFU suteikia natūralų pokytį ir tai įvyksta pamažu dėl organizme suaktyvintos veiklos. Efektas matomas jau po pirmos procedūros. Jei norite ryškesnio įvaizdžio, procedūrą galite kartoti anksčiau nei praėjus metams. Visada konsultuokitės su gydytoju apie lūkesčius. HIFU procedūros taikomos Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, todėl nesunkiai įgyvendinsite savo planus atjaunėti. 

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: