Dainavos žodis

Lemtingas šokis Rimėnuose visam laikui suvedė alytiškius Rimutę ir Kęstutį Sabaičius

Rimutė ir Kęstutis linksmi, visada su visais maloniai bendraujantys žmonės.

Alytiškiai Rimutė ir Kęstutis Sabaičiai – aktyvūs senjorai. Jie namuose nesėdi, lanko Alytaus miesto ir rajono renginius ir patys pirmieji įsisuka į šokio sūkurį. R. Sabaitienė savo 65-ąjį gimtadienį atšventė ne už vaišių stalo, o drauge su visais Gandrų išlydėtuvių šventėje Simne. Ir dovaną gavo neįprastą – simniškės Irenos Kašėtienės darže užaugintą kopūstą, išrautą su visomis šaknimis.

Rimutė ir Kęstutis linksmi, visada su visais maloniai bendraujantys žmonės, turi gerą humoro jausmą. „Ne pykstu, o džiaugiuosi, kad per savo gimtadienį gavau kopūstą. Išsiviriau sriubos ir dar balandėlių“, – šypsosi pašnekovė.

Vilnių iškeitė į Alytų

Kęstutis ir Rimutė (Kašėtaitė) Sabaičiai kilę iš Alytaus rajono: Rimutė – Karliškių kaimo (Daugų sen.), Kęstutis – Meškučių (Daugų sen.). Jų gimtuosius kaimus skiria tik 12 kilometrų. Rimutė baigė Daugų vidurinę mokyklą, pasirinko mokslus tęsti Lengvosios pramonės technikume trikotažo technologe. Kęstutis mokėsi Meškučiuose, vėliau Alytaus profesinėje mokykloje vairuotojo specialybę. Rimutė vėliau dirbo Vilniuje trikotažo fabrike „Vilija“, bet po pažinties su vyru sako: „Liko mano Vilnius…“. Sukūrusi šeimą ji persikėlė gyventi į Alytų, pas Kęstutį. Kartu užaugino dukrą Rositą, kuria labai didžiuojasi. „Mūsų Rosita labai gabi, baigusi keturis aukštuosius. Aktyvi, padeda ne tik mums, bet ir kitiems“, – dukrą ir jos šeimą giria pašnekovė.

Vyrą rado šokiuose

Rimutė sako, kad šokti jai patinka nuo jaunystės. Jos tėvai buvo puikūs šokėjai, tad ir vyro dairėsi, kuris mokėtų šokti. „Su Kęstučiu susipažinome šokiuose Rimėnuose. Taip jau nutiko, kad tam šokiui kvietė merginos. Matau, stovi Kęstutis ir trys jo draugai. Ėmiau ir pakviečiau būtent jį šokti. Ir šokame kartu jau 41-erius metus“, – sako pašnekovė. Moteris šokiui pasirinko Kęstutį ne taip sau. Jaunas vyras buvo su šypsena, patrauklus, mokėjo suktis lengvu valso žingsniu. „Iš karto matėsi, kad Kęstutis ne kuolas“, – šypsosi Rimutė. Po metų draugystės jiedu atšoko vestuves. Tuomet jiems buvo 24-eri.

Šokio žingsneliu

Moteris pasakoja, kad per gyvenimą eina šokio žingsneliu. „Mūsų su vyru giminės plačios. Daug vestuvių, pobūvių dalyvavome. Ir visur šokome. Aš nemėgstu sėdėti. Pirmieji įsisukame į šokio sūkurį. Labai džiaugiuosi, kad mano vyras moka šokti, nes dauguma vyrų, pasakysiu atvirai, – kuolai“, – tvirtina pašnekovė. Ji savamokslė šokėja, o Kęstutis lankė pramoginių šokių užsiėmimus. „Gavau gerus pagrindus, tad ilgai užsiėmimų nelankiau“, – tęsia Kęstutis ir giria žmoną Rimutę: „Puiki šokėja, niekados kojų nenumynė“. Jaunystėje K. Sabaitis su draugais žiguliuku visų aplinkinių kaimų šokius apvažiuodavo, tačiau Rimutei lygios šokėjos nebuvo. Vos pagriebęs, daugiau nebepaleido.

Laisvalaikis

Rimutė ir Kęstutis namuose nesėdi ir į lubas nežiūri. Aktyvi moteris su vyru vasaras leidžia sode, kuriame užsiaugina visko, ko širdis geidžia. Taip pat grybauja, uogauja, dukrai padeda sodyboje tvarkytis, lanko bendruomenių renginius. „Man patinka susitikti su žmonėmis. Juk Alytus ne Londonas, smagu sutikti pažįstamus“, – kalba pašnekovė. Pasak jos, dabar laikas gyventi geras, pensija mokama, o kiek Lietuvoje gražių vietų yra, kurias galima aplankyti! „Mūsų horizontai ir užmojai platūs“, – sako Rimutė.

Energingiems šokėjams linkime tik sveikatos ir toliau šokti, šokti!

Danielius Jakubavičius

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: