Dainavos žodis

Renovuoti daugiabučius namus yra daug svarbiau nei sporto aikšteles, vis tiek nėra kam jose žaisti

Naujojoje gatvėje renovuoto daugiabučio namo ir bendrabučio tipo namų apsuptyje yra vargana asfaltuota krepšinio aikštelė, jau bebaigianti apaugti žole.

Alytuje, kaip ir visoje šalyje, dabar didžiausios investicijos skiriamos daugiabučių namų renovacijai, o sporto aikštelėms mažiau. Juk vis tiek nelabai yra kam ten žaisti. Daugelis jų, kadaise pastatytų, stovi susidėvėjusios ir aplaužytos.

Teko užsukti į taip vadinamą miegamųjų namų kvartalą Naujojoje gatvėje, kur renovuoto daugiabučio namo ir bendrabučio tipo namų apsuptyje yra vargana asfaltuota krepšinio aikštelė, jau bebaigianti apaugti žole. Du krepšinio stovai prilinkę, aplaužyti. Puikiai matosi, kad šioje „parapijoje” buvusios aktyvaus sporto tradicijos jau smarkiai pasikeitusios. Vos akį užmetus bendrabučio link, matyti besibūriuojantys įvairaus amžiaus (nuo jauno iki ir vyresnio) piliečiai, rankose laikantys nežinia kokio turinio skardines ir visa kita. Tad apie kokius nors sportus čia kalbėti beprasmiška.

Tačiau bet kokiame minuse yra ir pliusų. Čia dabar gyventojams ramu, kamuoliai nebedunksi į žemę, tuo labiau jie ir į mašinas neatsitrenkia kaip anksčiau. Kol viskas gerai, tai posakis, kad „ir vilkas sotus, ir avis sveika” galioja, tačiau kaip vėliau bus, kokios pasekmės laukia, sunkoka apibūdinti. Tačiau kiek į ką investuosi, tiek ir sugrįš.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: