Dainavos žodis

Ryliškių bažnyčiai – jubiliejinė sukaktis

Ryliškių Šv. Monikos bažnyčiai – 30 metų. Tokią sukaktį sekmadienį iškilmingai šv. mišiomis, sakralinės muzikos koncertu ir šventine agape paminėjo tikinčiųjų bendruomenė.

Pamaldas aukojo Kaišiadorių vyskupas emeritas Juozas Matulaitis.

Svarbios jubiliejinės sukakties proga bažnyčios bendruomenės pasveikinti atvyko ir Alytaus rajono savivaldybės tarybos nariai Deimantė Jurčiukonytė ir Justas Truncė.

„Tvirta kaip ilgaamžis medis, kupina tikėjimo ir šventumo. Ši vieta – ypatinga. Jos 105-erių metų istorijos nesunaikino gaisras. Tegul ir šiandien jau tris dešimtmečius skaičiuojanti, iš naujo pastatyta bažnyčia išliks tokia sava, jauki ir svarbi visų mūsų gyvenime! Tebus ji šventumo šaltiniu visų mūsų tikėjimo šaknims! O šis medis tebus tvirtybės simbolis šios bažnyčios ir mūsų tikėjimo šaknų“, – sveikinimu į tikinčiųjų bendruomenę kreipėsi J. Truncė, nuo savivaldybės dovanų įteikęs bažnyčios tvirtybę simbolizuojantį medžio sodinuką.

Šios šventovės istorija prasidėjo dar prieš 105-erius metus, kai kunigas Juozapas Čaplikas Ryliškiuose, savo tėvo paveldėtoje 0,5 valako žemėje, pastatė medinę koplyčią ir pradėjo laikyti pamaldas. Dar po šešerių metų buvo  įsteigta parapija, o 1932 metais pastatyta nauja bažnyčia.

1945 m. pradžioje bažnyčia buvo sudeginta sovietų, o atstatyti bažnyčią buvo draudžiama.

Leidimas atstatyti šventovę buvo gautas tik 1989 m., o 1993 m. pastatyta ir pašventinta nauja bažnyčia, kuri pavadinta Ryliškių Šv. Monikos bažnyčia.

Alytaus rajono savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: