Dainavos žodis

Į pareigūnų rankas pateko kvaišalais disponavę nepilnamečiai

Narkotinių medžiagų paplitimas jaunųjų piliečių tarpe kelia susirūpinimą. Policijos pareigūnai nuosekliai mažina narkotinių ir psichotropinių medžiagų prieinamumą ir pasiūlą, kovoja su kvaišalų platintojais, didelį dėmesį skirdami jaunimo tarpe pamėgtoms susibūrimo vietoms.

Rugsėjo 21-osios popietę, vykdydami neviešą patruliavimą, pareigūnai, Jaunimo parke, pastebėjo keletą jaunuolių, kurių vienas rūkė elektroninę cigaretę. Priėjus policininkams ir prisistačius, paaugliai išsigando, ėmė elgtis nerimastingai. Ore tvyrojo specifinis, vadinamosios „žolės“ kvapas. Šešiolikmečio kuprinėje rasta folijos paketėlis su jame esančia, įtariama, augalinės kilmės narkotine ar psichotropine medžiaga, taip pat apie 25 eurus grynųjų pinigų. Pas kartu buvusį septyniolikmetį vaikiną rasta 11 vnt. buteliukų skysčio, skirto elektroninėms cigaretėms užpildyti.
Visi keturi (16 ir 17 metų) paaugliai sulaikyti ir pristatyti į Alytaus komisariatą, apie nepilnamečių sulaikymą informuoti tėvai.

Dėl šio įvykio Alytaus apskr. VPK pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti. Už tai gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Alytaus apskr. VPK informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: