Dainavos žodis

Druskininkų turizmo dienos: turizmo produktų gausa, rinktinės patirtys ir įsimintini potyriai

Miesto muziejus.

Vasarą skambėję nuo gausaus turistų srauto, Lietuvos kurortai tuštėja ir pamažu užveria duris. Tačiau tikrai ne Druskininkai! Rudenėjantis Druskininkų kurortas skelbia apie visus metus nenutrūkstamai teikiamas relaksacijos paslaugas ir ruošiasi spalvingai bei turiningai paminėti Pasaulinę turizmo dieną, kviesdamas turizmo gurmanus apsilankyti tikra turizmo sostine virstančiame kurorte.

„Paskutinį rugsėjo savaitgalį Druskininkai ir vėl taps Turizmo dienų sostine. Jau tapo tradicija, kad ši šventė yra unikali ir kiekvieną kartą leidžia pamatyti vis kitokius Druskininkus – ne išimtis ir šie metai. Paruošėme įdomią, įsimintiną programą visiems: meno, pojūčių, muzikos, maisto, istorijos ar aktyvių pramogų gurmanams. Nuo įspūdingai apšviestų Druskininkų objektų, plovo virimo čempionato, koncertų iki specialiai Turizmo dienoms skirtų verslo pasiūlymų. Kviečiu švęsti Pasaulinę turizmo dieną Druskininkuose“, – sako meras Ričardas Malinauskas.

Įsimink slaptažodį TURIZMO GURMANAS

Miesto turizmo ir verslo objektai turizmo gurmanams paruošė turtingą sveikatai naudingų paslaugų, aktyvių veiklų ir pramogų sąrašą. Daugelis viešbučių, restoranų, sveikatos namų, šeimos pramogų kompleksų svečiams, pateikusiems slaptažodį TURIZMO GURMANAS, taikys specialias kainas ir nuolaidas. Nepraleiskite progos pasinaudoti specialiai jums teikiamais gurmaniškais pasiūlymais.

Išbandyti naujausios kartos terapijos procedūras, stiprinančias fizinę ištvermę, gerinančias bendrą savijautą, protui ir kūnui suteikiančias atjaunėjimo pojūtį, sveikatos gurmanus kviečia „Amberton Green SPA“. Nakvynei, SPA procedūroms ir programoms puikius pasiūlymus teiks sveikatos namai „UPA Medical SPA“ su kodu UPADOVANA. Ypatingas akcijas masažams, procedūroms ir gardžioms picoms bei apsilankymą Druskų kambario terapijoje siūlo „Europa Royale Druskininkai“. Viešbutis „De Lita“ vaišins gurmanišku anyžiniu gėrimu ir rudeniniais obuoliais, restoranas kvies paragauti prancūziško kišo. O kur dar medaus masažas su čiobrelių poskoniu, SPA procedūros su ajerais, levandomis ir apynių spurgais!

Skonio gurmanams Druskininkų kavinės ir restoranai taip pat ruošia ypatingus pasiūlymus. Ištarus stebuklingąjį slaptažodį, ypatingas šefo komplimentas lauks šeimos restorane „Toli toli“, tikrais Italijos picų skoniais galėsite pasimėgauti neseniai duris atvėrusioje picerijoje „Marinara“. Kurios šalies gardžiausias plovas, galėsite išsiaiškinti plovo virimo čempionate, kurį Dineikos gatvėje rengia restoranas „Bukhara“. Dalyvaus mėgėjai ir profesionalūs plovo virimo meistrai iš Lietuvos ir užsienio.

Aktyvaus laisvalaikio gurmanams pramogas siūlo šeimos pramogų parkas „O kas čia?“, pasimėgauti azartu nusileidimo kalneliuose ar pasilepinti 19-os pirčių erdvėse kviečia Druskininkų vandens parkas, o „Snow arena“ primena, kad ne už kalnų žiemos sezonas, tad laikas atgaivinti slidinėjimo įgūdžius. Mėgstančius žygius pėsčiomis pakeliauti su gidu po naktinius Druskininkus kvies Druskininkų savivaldybės visuomenės sveikatos biuras, o ieškantys sportinio azarto ir aštresnių pojūčių turėtų užsiregistruoti į naktines Turizmo dienų orientacines keliones su mistikos prieskoniu.

Istorijos gurmanams visą paketą ekskursijų pristato gidai: į svečius kviečia studija-galerija „Dzub Dzub“, kurioje įsikūrę medžio skulptoriaus G. Akstino sukurti koplytstulpiai, kryžiai, mitologiniai personažai, ypatingą galimybę dalyvauti pažintinėje ekskursijoje „Ne viskas auksas, kas auksu žiba“ suteiks Lietuvos prabavimo rūmai, kviečiantys į akredituotą Prabavimo ir įspaudavimo laboratoriją. Istorijos ir legendos apie dingusius Druskininkus, apie tai, kas anapus Ratnyčėlės, įdomūs faktai, paslaptys, kurias žino tik kurorto gidai, kviečia praplėsti akiratį. Nemokamai traukinuku bus galima pakeliauti senųjų Druskininkų architektūros ir istorijos bei legendų keliu. Nepamiršti ir meno gurmanai – jie turės progą pažinti muziejų ir galerijų meno klodus.

Jei vilioja pasiūlymų gausa, bet nežinote, ką pasirinkti, būtinai pasinaudokite atvirų durų galimybe. Turizmo dienų savaitgalį duris atvers „Druskos studija“, beje, kviečianti ir į „Gurmanišką puotą“, kurios metu virsite druską, kepsite ir skanausite druskoje iškeptą žuvį, baseino ir pirčių erdves atvers „Mineral SPA Draugystė“, galėsite pasikaitinti viešbučio „Violeta“ pirtyse ir pasimaudyti sūkurinėse voniose, paskanauti arbatos „Flores“ žiemos sode. Amatų centro „Menų kalvė“ meistrai plačiai atvers čia kuriančių menininkų dirbtuvių duris ir kvies išbandyti savo gebėjimus bei patirti kūrybos skonius siuvimo, akvarelės liejimo, šilko tapybos, juvelyrikos, tapybos, odos, keramikos bei floristikos dirbtuvėse.

Turizmo, komunikacijos ir kultūros skyriaus vedėjos Vaivos Žagunienės teigimu, Druskininkai rudenį yra itin gražūs, o Turizmo dienų šėlsmas atskleidžia kurorto išskirtinumą. Druskininkų turizmo dienų programos patrauklumą jau spėjo įvertinti ir kurorto svečiai, kurie skuba rezervuoti vietas.

„Turizmo dienų savaitgaliui vietas Druskininkuose jau yra rezervavę nemažai kurorto svečių. Tą savaitgalį jie galės pasinaudoti ir mūsų verslų siūlomomis nuolaidomis poilsiui, pramogoms, maitinimui. Tie, kurie nors kartą lankėsi Turizmo dienose, žino, kad Druskininkai dovanoja įspūdingas šventes ir reginius, kurių niekur kitur Lietuvoje tikrai nepamatysite. Tad kviečiu apsilankyti renginyje ir, žinoma, pasinaudoti specialiai Turizmo dienoms sukurtais verslų pasiūlymais“, – sako V. Žagunienė.

Potyrių, vaizdų ir mistinių garsų kelionė po naktinius Druskininkus

Tie, kurie jau lankėsi Turizmo dienose Druskininkuose ankstesniais metais, žino, kad šios šventės vinis – nepamirštamų potyrių, vaizdų ir mistinių garsų kelionė po naktinius Druskininkus. Virtinė gurmaniškų patirčių – netikėti vaizdiniai sprendimai, drąsios vizualizacijos, šviesos refleksijos ir sensorinės garso terpės kvies po miestą klajoti iki išnaktų ir dovanos keliautojams nepamirštamus pojūčius.

Atvykstantiems kelią į Druskininkus iš toli rodys šviečiantis kurorto simbolis – karūna, o atvykus pasitiks dailiai švytinčių pušelių kontūrai. Transformuosis ir vis kitokius pavidalus įgis gerai pažįstami miesto pastatai: sinchronizuota muzikos ir šviesos kompozicija išryškins miesto muziejaus architektūrines detales, teatrališkas apšvietimas „Sūručio“ skulptūrai suteiks mistikos. Šviesų nuspalvinta Druskininkų Švč. Mergelės Marijos Škaplierinės bažnyčia įgaus didybės, o vaizdinės projekcijos viduje, skambant vargonų muzikai ir choro „Druskininkai“ balsams, sukels neįtikėtinus sielos virpesius.

Su išskirtiniu projektu ne tik turizmo, bet ir muzikos bei šiuolaikinių menų gurmanams į gimtąjį miestą šia proga grįžta visai Lietuvai gerai žinomas alternatyvios muzikos kūrėjas, būgnininkas ir prodiuseris Adas Gecevičius. Kartu su vidžėjumi Vytautu Žarnausku muzikantas miestui ir jo svečiams padovanos pasirodymą, kuriame ambiento garsai ir įspūdingos projekcijos apgaubs ir magiškai nuspalvins Druskininkų savivaldybės pastatą. Čia atsivers įspūdingos projekcijos – spalvų, formų ir vaizdų šokis ant pastato. Per Druskininkų simboliais tapusius elementus (vandenį, druską, mišką ir kt.) ir modernias vizualizacijas muzika įgaus formą, o formos nuskambės muzikoje ir sukurs nepamirštamą atmosferą susirinkusiems.

Tęsdami kelionę Vilniaus alėja, akimirką pakliūsite į krentančių meteorų ir žvaigždžių lietų, lazerių sukurtos netaisyklingos formos ir rūko efektai mistifikuos muzikinio fontano šokį. Gydyklų parke būtinai stabtelėkite prie šviesos instaliacijos „Jungtis“ ir bandykite pafantazuoti, kaip viena vienintelė dalelė iš visos nykstančios, susipriešinimo ir neįsiklausymo griaunamos struktūros gebės pradėti jungimosi procesą iš naujo. Menininkės Kotrynos Čalkaitės instaliacija „Rugsėjo lietaus šuoras“ įrodys, kad ir rudens lietus gali būti spalvingas. Eidami pro garlaivio prieplauką, sustokite pasigrožėti lazerių žaismu medžiuose kitame krante. Nemuno pakrantėje pro vartus keliaukite link lenktojo tiltelio, pakeliui pasigėrėję šviesos atspindžiais biuvetės vitražuose.

„Druskininkų turizmo dienos yra unikalios – jos atskleidžia įvairialypę kurorto turizmo produktų gausą ir rinktines patirtis, – sako Druskininkų turizmo ir verslo informacijos centro direktorius Rimantas Palionis. – Jau beveik 230 metų gydomąja vietove laikomi Druskininkai išlieka atviri ir Lietuvos, ir užsienio turistams, kurie po pandemijos pagaliau vėl pagaliau sugrįžta ilgesniam laikotarpiui.“

Šiltai ir įspūdingai pasitikdamas metų laiko virsmą, kurortas durų neužveria, o atvirkščiai, paruošęs dar ilgesnį paslaugų sąrašą, primena, kad turizmo gurmanai čia laukiami visus metus.

Ramunė Tarandė

Druskininkų kultūros centro reklamos ir komunikacijos vyriausioji specialistė

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: