Dainavos žodis

Asmenybės stiprinimo stovykla Alytaus rajone pranoko lūkesčius

Į aktyvias bei žiniomis praturtinančias veiklas įsitraukė daugiau kaip dvidešimt visų šešių Alytaus rajono gimnazijų mokinių tarybų atstovų.

Naujos pažintys, idėjos, galimybės, pamokos pasitikėti savimi ir kitais, motyvacijos paieškos, noras aktyviai veikti ir žinojimas, dėl ko visa tai verta daryti. Tokių patirčių pirmą kartą Alytaus rajone įvykusioje stovykloje „Žinau, ką darau. Mokinio asmenybės stiprinimas“ pasisėmė mokinių tarybos atstovai ir jų kuratoriai.

Dviejų dienų stovykloje įvairiausių veiklų metu kartu su lektoriumi, mokymų vadovu Nerijumi Miginiu mokiniai ir jų kuratoriai ieškojo atsakymų į klausimus „Kaip stiprinti savo asmenybę? Kokių galimybių jaunam žmogui atveria motyvacija ir aktyvi veikla?“ Vienas iš stovyklos tikslų – prevencinis. Ugdant mokinių atsparumą neigiamai aplinkai bei gebėjimą stiprinti savo asmenybę.

Į aktyvias bei žiniomis praturtinančias veiklas įsitraukė daugiau kaip dvidešimt visų šešių Alytaus rajono gimnazijų mokinių tarybų atstovų. Stovykla vyko Daugų Vlado Mirono gimnazijos erdvėse rugsėjo 27–28 dienomis.

„Tokioje stovykloje dalyvavau pirmą kartą ir man labai patiko – pasisėmiau patirties, atradau naujų pažinčių, parsivežiau daug idėjų ir savo mokyklai. Yra planų ir vėl susitikti su stovyklos dalyviais bendroms veikloms“, – įspūdžiais dalijosi Butrimonių gimnazijos mokinių tarybos pirmininkė Emilija Supranavičiūtė.

Jau ketvirtus metus Daugų Vlado Mirono gimnazijos mokinių tarybai pirmininkaujantis Redas Zalieckas patvirtina, kad aktyvus įsitraukimas į įvairias veiklas leidžia įgyti įvairių patirčių, kompetencijų, atsakomybių, galimybių, o visa tai augina asmenybę ir yra labai svarbu ateičiai.

„Mano, kaip mokinių tarybos pirmininko, veiklos pradžia labai skiriasi nuo dabartinės situacijos, nes per tuos ketverius metus aktyviai dalyvaudamas įvairiose veiklose, įgijau nemažai patirties ir tai leido man subręsti, užaugti kaip asmenybei“, – tikino Redas.

Stovyklos dalyviai turėjo galimybę mokytis bendradarbiauti, planuoti, veikti kartu.

„Mokymų metu kalbėjome apie pilietiškumo, aktyvaus įsitraukimo į veiklas, iniciatyvų svarbą, nes siekiame tikslo, kad mokiniai kuo aktyviau dalyvautų mokinių savivaldos veiklose ir būtų bendruomenių aktyvistai, organizuojantys renginius, įvairias veiklas, projektus. Visa tai ugdo įvairias kompetencijas, kurios labai praverčia savarankiško gyvenimo etape, karjeros srityje. Ilgametė tokių mokymų vedimo patirtis parodė, kad jaunuolius tai paskatina būti aktyviais bendruomenės lyderiais“, – sako lektorius N. Miginis.

Pasak jo, iš prigimties jaunimas yra žingeidus, tačiau pastebėjo po pandemijos išryškėjusią tendenciją, kad daugeliui iš jų tapo labai aktualu susirasti draugų. Būtent dėl to stovykloje dėmesys buvo skiriamas ir naujoms pažintims užmegzti.

Pirmieji stovyklos rezultatai pranoko lūkesčius – naujos pažintys vieniems su kitais mokiniams atvėrė naujų idėjų ir planų organizuoti bendrus renginius tarp rajono gimnazijų.

Spalį vyks Alytaus rajono mokinių savivaldos rinkimai, tad tikimasi, kad ši stovykla paskatins mokinius aktyviai juose dalyvauti.

Alytaus rajono savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: