Dainavos žodis

Gydytoja Jūratė Overaitytė-Jakubavičienė dirbs Alytuje ir Dauguose

Jūratė Overaitytė-Jakubavičienė dėkinga Simno krašto žmonėms už galimybę čia augti ir bręsti kaip gydytojai, ir kaip politikei.

Rugsėjo 15-oji buvo paskutinė šeimos gydytojos, Simno ambulatorijos vedėjos Jūratės Overaitytės-Jakubavičienės darbo diena Simno ambulatorijoje. Tai pirmoji gydytojos darbovietė, kurioje ji išdirbo 24 metus. Nuo pat pirmos dienos jai talkino ir slaugytoja Zita Abromaitienė. Jai – pati nuoširdžiausia gydytojos padėka.

Padėkoti Jūratei už darbą Simne, aktyvią visuomeninę veiklą ir palinkėti sėkmės naujame darbe atėjo Simno įstaigų atstovai, Simno parapijos klebonas Raimundas Žukauskas, seniūnas Vladas Čeponis. O rugsėjo pabaigoje daktarė surengė padėkos vakarą tiems, su kuriais dirbo ilgiausiai ar glaudžiai bendradarbiavo. Atsisveikinimą lydėjo šiltos ir malonios akimirkos bei pažadas vieniems kitų nepamiršti, susitikti. „Esu dėkinga savo tėvams Romualdui ir Liucijai Overaičiams, sesei Ramunei, kad man gyvenime padėjo ir visada palaikė. Iš tėvų išmokau atvirumo, sakyti tiesą, nesislėpti už kažkieno nugaros, būti priekyje“, – kalbėjo gydytoja. Pasak jos, kuomet gyvenimas sekasi, lydi šlovė, žmonės šypsosi į akis, ploja katutes, o iškilus sunkumams, nusisuka, o dar liūdniau – apkalba ir džiaugiasi nesėkme, kuomet reikia palaikymo. „Ne veltui sakoma, draugą nelaimėje pažinsi“, – tęsia drąsi gydytoja. Nežiūrint to, Jūratė dėkinga Simno krašto žmonėms už galimybę čia augti ir bręsti kaip gydytojai, ir kaip politikei.

Simne – 24 metai

J. Overaitytė-Jakubavičienė į Simno ambulatoriją atvyko dirbti 1999 metų liepos 12 dieną, baigusi dabartinį Sveikatos mokslų universitetą. Tuomet niekas neklausė, ar jauna šeimos gydytoja norėtų dirbti provincijoje. Ji alytiškė, čia augo kartu su seserimi, sidabro medaliu baigė vidurinę mokyklą ir pasirinko gydytojos kelią. Jūratė pradžioje galvojo, kad Simne užsibus neilgai, o progai pasitaikius, vyks dirbti į miestą. Bet likimas lėmė kitaip. Dėl jos nuoširdumo, dėmesingumo gydytoją simniškiai ir aplinkinių kaimų gyventojai pamilo ir ji pamilo savo pacientus, tad Simno ambulatorijoje išdirbo daugiau nei 24 metus. Ėjo ambulatorijos vedėjos, šeimos gydytojos pareigas. „Visi galvoja apie darbą didelėse moderniose klinikose, geras darbo sąlygos, aukštus atlyginimus. O tuomet, mano darbo pradžioje, taip nebuvo. Reikėjo savo darbu įrodyti, užsitarnauti gyventojų pagarbą“, – prisimena Jūratė. O ji Simne pradėjo dirbti, liaudiškai sakant, nuo nulio. Juk jaunos moters Simne niekas nežinojo, bet gydytoja neliko nepastebėta. Pajutę jos atsidavimą mediko profesijai, pas ją greitai pradėjo prisirašyti pacientai. Telefonas nenutildavo ir po darbo valandų, švenčių ar savaitgalių metu.  O pacientų paskutiniu metu Simne priimdavo po 50–60 per dieną. „Pagal talonus niekados nedirbau, priimdavau tiek, kiek tą dieną būdavo pacientų. Jeigu žmogui blogai, pagalbos jam reikia čia ir dabar, o ne rytoj ar po savaitės“, – sako J. Overaitytė-Jakubavičienė.

Padėkoti Jūratei už darbą Simne, aktyvią visuomeninę veiklą ir palinkėti sėkmės naujame darbe atėjo Simno įstaigų atstovai, Simno parapijos klebonas Raimundas Žukauskas, seniūnas Vladas Čeponis.

Naujas darbas Alytuje ir Dauguose

Nuo šių metų spalio 4 d. J. Overaitytė-Jakubavičienė pravėrė naujos privačios klinikos „InMedica“ duris. Klinika įsikūrusi Naujojoje gatvėje, Alytuje, Putinų mikrorajone. Nuo spalio mėn. 9 dienas, t. y. dvi dienas per savaitę: pirmadienį ir trečiadienį (pagal grafiką ir dar kartais penktadieniais) daktarė dirbs Dauguose, gydytojos Ramunės Gaisrienės vadovaujamoje klinikoje UAB „Disolis“.  Jūratė pastebi, kad valstybinėse medicinos įstaigose materialinė bazė, atnaujinimo darbai užtrunka labai ilgai. „Valdiškas sektorius visada linkęs beprotiškai taupyti“, – sako šeimos gydytoja. Paskui ją į Alytų atkeliauja ir nemažai jos pacientų.  „Gydytoja J. Overaitytė žino mano ligas,  kokius vartoju vaistus, visada su manimi pasikalba, skiria man laiko.  Aš ja pasitikiu, todėl jau persiregistravau į Alytų“, – kalbėjo sutikta pacientė Lina, o jai antrino ir kiti, nepripratę laukti dvi savaites vizito pas gydytoją.

J. Overaitytė-Jakubavičienė nuo 2007 m. renkama į Alytaus rajono savivaldybės tarybą. Ši kadencija jai jau penktoji. Jūratė aktyviai dalyvavo ir Simno visuomeniniame gyvenime, rėmė Simno specialiąją mokyklą ir jos mokinius, net rengė šventes. „Kad ir išvykau, tačiau man tiek Simnas, tiek visas Alytaus rajonas yra ir liks pačiu mieliausiu kraštu! Visada lankysiuosi ir dalyvausiu šventėse, su visais apie viską kalbėsiuosi, kiek tik galėsiu, patarsiu, padėsiu, – pokalbio pabaigoje sakė gydytoja. – Linkiu visiems sveikatos ir kuo daugiau optimizmo, kurti realias idėjas ir jas įgyvendinti. Labiau tikėti savo jėgomis ir galimybėmis, paprasčiausiai vienas kitu, o ne kažkieno sukurtais naujais šūkiais.“

„Dainavos žodžio“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: