Dainavos žodis

Varėnos bibliotekoje – M. Vainilaičiui skirti renginiai

Spalio 10 d. Varėnos viešojoje bibliotekoje vyko poezijos ir muzikos diena su aktorių trupe „Teatriukas“. Gausiai susirinkusiems Varėnos „Ryto“ progimnazijos trečių klasių mokiniams atlikėjai skaitė Martyno Vainilaičio „Kalvio pasaką“, verčiančią susimąstyti apie gyvenimo prasmę. Mitologinę pasaką papildė dainomis ir įvairiais instrumentais atliekama muzika. Grojo kanklėmis, dambreliu, lumzdeliu, akustine ir bosine gitaromis, gongeliu, bandonija, daudyte, įvairiais daiktais: pinigėliais, vinimis, pjūklu, plaktukais. Mokiniai, girdėdami kalvio įrankių garsus, galėjo pasijusti atsidūrę pačioje kaimo kalvio Rudagalvio dirbtuvėje.

Renginyje dalyvavo Martyno Vainilaičio sesuo Antosė Kėrienė ir poeto žmona dailininkė, tekstilininkė Sofija Vainilaitienė. Pasibaigus teatralizuotiems skaitymams bibliotekos direktorius Eitaras Kazimieras Krupovičius pasveikino Sofiją su artėjančiu jubiliejumi, palinkėjo sveikatos ir dar daug gražių susitikimų. Lapkričio 15 dieną bibliotekoje planuojama konferencija „Martynui Vainilaičiui – 90“, kurioje žada dalyvauti vaikų literatūros tyrėjai, Maironio lietuvių literatūros muziejaus darbuotojai aktoriai ir kt., tikimės, kad joje galės dalyvauti ir gerbiama Sofija Vainilaitienė. 

Poezijos ir muzikos diena – viena iš projekto „Vaikų poetų jubiliejai“ veiklų. Projektą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros tarybaVarėnos rajono savivaldybės administracija.

#MartynasVainilaitis

#SofijaVainilaitienė

#Varėnosviešojibiblioteka

Varėnos viešosios bibliotekos informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: