Dainavos žodis

Makniūnų bagažinių turgelyje daugumai pirkėjų geriau nei Gariūnuose

Makniūnų bagažinių turgelis tęsia tradiciją ir kartą per mėnesį sukviečia neabejingus geriems, bet naudotiems, o kartais ir naujiems daiktams pirkėjus ir pardavėjus. Šis turgelis kitoks. Jis tampa socialiniu reiškiniu, vienijančius visus, kurie nori bendrauti, susitikti, pasimatyti, o kartu ir įsigyti reikalingų daiktų.

Praėjusį sekmadienį praūžė spalio mėnesio bagažinių turgelis. Jame – gausus būrys pardavėjų ir pirkėjų. Kvepėjo kava ir arbata, o sušilti dėl permainingo oro padėjo garuojanti kelių rūšių sriuba. „Pakentėkite, tuoj įpilsime!“ – šūktelėjo įgudusios bendruomenės virėjos besibūriuojantiems turgelio dalyviams, kuriuos atviliojo karštos grybų sriubos kvapas. O koks skonis!

Pagal Makniūnų bendruomenės pirmininkės Dalės Baranauskienės eiles, pritardamas gitara, dainavo marijampolietis Kęstutis Barzdaitis. „Šis turgelis – tai talentų apsikeitimas. Gavau bendruomenės pirmininkės Dalytės eilėraščių knygą, o aš eilėraščiams pritaikiau muziką. Jeigu atvirai, tai man šis turgus patinka labiau nei Gariūnų. Čia natūralu, paprasta. Daiktai – laiko patikrinti, eina per rankas, vadinasi, kokybiški“, – tęsė svečias iš Marijampolės. Bet dainuojamos poezijos eiles neretai nustelbdavo pirkėjų ir pardavėjų derybos. „Įdėsiu į krepšį dar ką nors!“ – siūlė draugiškas pardavėjas pusamžei moteriai, perkančiai drabužius. O ji: „Ne, nereikia, bet ko ir namie turiu!“. Kalbintas pardavėjas iš Jiezno džiaugėsi savo lėlių kolekcija, kuri po truputį tirpsta. „Žmonės domisi, perka. Parduodu kaskart po vieną, dvi lėles“, – sakė vyras.

O prekių ant prekystalių – įvairiausių ir įdomiausių! Net seno modelio, bet nenaudotą dujokaukę buvo galima įsigyti. Žmonės krausto sandėliukus ir veža parduoti viską, ką juose randa. Taip pat buvo galima įsigyti maisto produktų: medaus, mėsos gaminių, arbatų, grybų. „Sūris, o džiovinti grybai nuguls ant kalėdinio stalo“, – savo pirkinius vardijo kalbintas pašnekovas Mindaugas. „O aš gražų ąžuolinį dugnelį lašiniams pjaustyti pirkau, o marčiai – krepšį“, – džiaugėsi kalbinta Raitininkų seniūnijos senjorė.

Užsukę į Makniūnų bendruomenės lauko virtuvėlę atsigerti kavos, pirkėjai pasigyrė ir savo pirkiniais. „Daug pirkome“, – keldami į viršų krepšius, kalbėjo sutuoktinių Lukšių pora iš Santaikos. „Išgersime kavos, pailsėsime ir dar kartą eisime apsižvalgyti, gal kažką naujo pamatysime“, – linksmai kalbėjo jie. O kad per daug neprisipirktų prekių, vienas pirkėjas su šunimi į bagažinių turgelį užsuko. Šuo garsiai loja, tad vyras arčiau pardavėjų eiti negali. Kiti kalbinti pirkėjai sakė, kad Makniūnų turgelis jiems yra geros nuotaikos, pozityvios energijos šaltinis.

Makniūnų bagažinių turgelis vyksta kiekvieno mėnesio antrą sekmadienį. „Visada pas mus atvykite su daina ir gera nuotaika“, – kviečia Makniūnų bendruomenės pirmininkė D. Baranauskienė.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: