Dainavos žodis

Alytaus rajone verdamas tarptautiniame čempionate įvertintas plovas

Druskininkuose vykusiame tradiciniame Tarptautiniame plovo virimo čempionate, kur dėl geriausio patiekalo titulo varžosi plovo meistrai iš įvairių šalių, Alytaus rajone įsikūręs šeimos verslas „Kazanas ant ratų“ laimėjo trečią vietą. Tokiu pirmuoju šiame čempionate debiutu verslininkas Darius Glušauskas linkęs pasidžiaugti tyliai ir kukliai, tačiau iš tiesų už to kuklumo slypi didelė meilė verslu tapusiam pomėgiui ir gražūs planai Alytaus rajoną garsinti išskirtine virtuve jaukiame šeimos restoranėlyje ant paties Nemuno kranto Nemunaityje.

Istorija gimtinėje – nuo naujo lapo

Darius – į savo gimtąjį kraštą po daugybės metų migranto duonos ragavimų sugrįžęs kraštietis. Į užsienį emigravęs Darius savo ateitį bene dešimt metų kūrė Švedijoje. Stokholme jis buvo atidaręs savo verslą, čia gyveno ir net pretendavo į vietinę tarybą.

Susiklosčius nepalankioms aplinkybėms, verslas bankrutavo ir tai Dariui buvo tarsi ženklas jau kurį laiką kamavusioms mintims grįžti į Lietuvą įgyvendinti.

„Buvo mano 50-ojo jubiliejaus diena, kai paskelbėme savo verslo bankrotą. Tąkart žemė slydo po kojomis, nes galvoje buvo tik vienintelė mintis – reikės kraustytis ir iš savo namų“, – atviravo Darius.

Tąkart didžiulę pinigų sumą Dariaus verslui skolinga bendrovė apmokėjo skolą ir milžiniška finansinė našta nukrito nuo vyriškio pečių. Grįžimas gyventi į savo gimtąjį kraštą buvo tarsi naujas baltas popieriaus lapas, kuriame rašyti savo istoriją teko pradėti iš naujo.

Šeimos restoranas – su išskirtine virtuve

Savo verslą „Kazanas ant ratų“ verslininkas kuria ir nuolat plėtros galimybių ieško jau antrus metus. Darius sako, kad dar iki verslo Stokholme bankroto įsigytas žemės sklypas Nemunaityje ant Nemuno kranto jam buvo tarsi tramplynas pradėti naują veiklą, kuri jam teikia džiaugsmo ir yra labiau pomėgis negu darbas.

„Mintyse ilgai nešiojausi planus atidaryti savo šeimos restoranėlį su išskirtine virtuve. Man patinka lankyti šalis ir pažinti jų kulinarinę kultūrą, pasisemti idėjų, kurias galėčiau parvežti į Lietuvą. Pirmiausia pradėjome siūlyti išvažiuojamąją virtuvę, kuri labai pasiteisino. Vienu metu galime pamaitinti net pusė tūkstančio žmonių. Dabar pamažu įgyvendiname ir šeimos restorano idėją. Nusipirkome baidarių, kurias dabar nuomojame pramogautojams, taip atsirado poreikis pastatyti pavėsinę, kur būtų galima prisėsti poilsiui, pavalgyti. Turime minčių plėsti veiklą ir svečiams pasiūlyti nakvynės kaimo turizmo konceptu paremtą galimybę. Tai ypač aktualu tampa atgaivinant laivybą Nemunu“, – pasakojo Darius.

Tiesa, šeimos restoranas kol kas veikia tik esant asmeninių, įmonių, įstaigų švenčių ir kitų progų užsakymams. Populiarumu nenusileidžia ir išvažiuojamosios virtuvės idėja. Šiltuoju metų laiku dažniausiai užsakymų būna bent keletui mėnesių į priekį.

Nuo meilės maistui iki altruistinės veiklos

Paklausus, iš kur ta meilė maistui, jo gamybai, Darius pasidalijo prisiminimais apie nuolat virtuvėje besisukiojančią, pyragus kepančią mamą. Ne kartą kulinarinius gebėjimus mamos virtuvėje vaikystėje išbandė ir pats.

Dariaus žmona Natalija taip pat puoselėja meilę kulinarijai ir meistriškai gamina desertus, jais vaišina šeimos restoranėlio lankytojus, svečius.

Sutuoktiniams nesvetima ir altruistinė veikla. Jau tampa tradicija, kad jie birželį organizuoja nemokamą vaikams skirtą šventę. Taip pat dėmesį skiria ir ypatingų poreikių turintiems vaikams.

Alytaus rajono savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: