Dainavos žodis

Ruduo – idealus metas atsisveikinti su nepageidaujamais plaukeliais

Sparčiai populiarėjanti ir daug moterų bei vyrų simpatijų pelnanti plaukelių šalinimo lazeriu procedūra leidžia visam laikui pamiršti skustukus, depiliacijai naudojamą vašką ir kitas priemones, suteikiančias trumpalaikį efektą. Paskaitę sėkmės istorijas, atsiliepimus socialiniuose tinkluose ar apie procedūros poveikį išgirdę iš draugų dažnas susigundo ir nori tuojau pat imtis iniciatyvos, kad tik greičiau galėtų džiaugtis lygia, glotnia oda, neturinčia nepageidaujamų plaukelių. Tačiau suskubti verta būtent rudenį ir tuoj paaiškinsime kodėl.

Pasiruoškite kitai vasarai

Lazerinis plaukelių šalinimas leidžia jų atsikratyti visam laikui. Natūralu, jog saugant odą ir atsižvelgiant į plaukelių augimo ciklus bei procedūras atliekant profesionaliai tokiam rezultatui pasiekti paprastai reikia 6–8 procedūrų, o kiekviena iš jų kartojama maždaug kas 4–8 savaites. Taigi ilgalaikiam rezultatui pasiekti reikės kelių mėnesių. Todėl startavę rudenį atėjus šiltajam sezonui jau būsite paruošę savo odą – ji bus be plaukelių, glotni, lygi ir sveikai atrodanti.

Apribokite saulės vonias

Nors procedūra nereikalauja specifinio pasiruošimo ir tam nereikia jūsų laiko bei didelių pastangų, kelis aspektus žinoti reikėtų, kad odą tinkamai paruoštumėte plaukelių šalinimui lazeriu. Viena iš rekomendacijų – mažiausiai porą savaičių nesilepinti saulės spinduliais, ypač nedeginti tų zonų, kuriose bus šalinami plaukeliai. Šiltuoju metų laiku tai gali būti kiek sudėtinga, kadangi esant karštiems orams vilkime atviresnius drabužius, o ir slėptis nuo saulės, kai jos per metus turime ne tiek ir daug, nesinori, tiesa? Tačiau prasidėjus vėsesniems orams ir saulei pasirodant rečiau (o ir rudeninė saulė neturi tokio poveikio odai kaip vasarą) bus visai nesudėtinga odą apsaugoti nuo jos spindulių.

Kitas aspektas – po procedūros odai taip pat reikalinga apsauga nuo saulės, tad rudenį tai nesukels nepatogumų. Žinoma, nebent planuojate atostogas saulėtuose kraštuose – tokiu atveju reikėtų odą saugoti, naudoti aukštą SPF turinčias priemones.

„Namų darbai“ iki procedūros

Prieš plaukelių šalinimą lazeriu porą savaičių negalima plaukelių pešioti, depiliuoti vašku ar kitais būdais, kuomet išraunamas plauko svogūnėlis. Taigi lieka arba tą laiką plaukelių nešalinti arba čiupti į rankas skustuką. Tiek vienu, tiek kitu atveju pasiteisins tai, kad jau ruduo, dėvime uždaresnius drabužius, tad nebus matomi plaukeliai arba odos sudirgimas, kurį gali sukelti skutimas.

Kodėl verta rinktis plaukelių šalinimo lazeriu procedūrą?

Jei dar dvejojate, ar pradėti plaukelių šalinimo lazeriu kursą, štai jums keli argumentai, kodėl tai būtų puikus pasirinkimas:

  • Ilgalaikis poveikis. Baigus procedūrų kursą apie nepageidaujamus plaukelius pamiršite visam laikui – per metus gali reikėti vos vienos ar dviejų palaikomųjų procedūrų.
  • Jokio skausmo. Ne vienas plaukelių šalinimo būdas sukelia skausmą ar kitokį diskomfortą. Tačiau lazerio procedūra labai patiks net tiems, kurie itin jautrūs skausmui.
  • Greitis. Procedūros trukmė priklauso nuo ploto, kuriame šalinami plaukeliai, bet daugeliu atvejų užtenka maždaug iki pusvalandžio, o šalinant plaukelius, pavyzdžiui, nuo viršutinė lūpos, truksite vos kelias minutes.
  • Itin maža šalutinio poveikio tikimybė. Jei pasirinksite puikiai šią sritį išmanančius specialistus, naudojančius pažangią įrangą, šalutinio poveikio tikimybė sumažės iki minimumo. O jei toks poveikis ir pasireikš, greičiausiai, tai bus tik odos paraudimas, kuris po 1–2 parų praeis.

Jei svajojate apie glotnią odą be nepageidaujamų plaukelių, tokią galite turėti labai lengvai. Jau dabar galite pradėti ruoštis kitam šiltų orų sezonui.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: