Dainavos žodis

Įvairioms gyvenimo situacijoms – nemokama pirminė teisinė konsultacija

Nesusiklostė šeimos santykiai, gimė vaikelis, kuriuo tėvas savo noru rūpintis nė neketina. Ar įmanoma iš mažylio tėvo išsireikalauti, kad atsakomybę už mažą gyvybę prisiimtų ir jis? O galbūt savo vaiku nesirūpina mama ir kaip tada padėti vienišam vaiką auginančiam tėčiui? Nuo ko pradėti? Alytaus rajono savivaldybėje vieno langelio principu galima gauti nemokamą pirminę teisinę pagalbą, kurią tris kartus per savaitę teikia savivaldybės teisininkai. Jie padės užpildyti reikiamus dokumentus, nukreips į atitinkamas institucijas ir pateiks nuorodas tolesniam planui.

Tokią nemokamą teisinę pagalbą garantuoja Lietuvos Respublikos valstybės garantuojamos teisinės pagalbos įstatymas.

Į Alytaus rajono savivaldybės teisininkus rajono gyventojai gali kreiptis visais teisiniais klausimais – skyrybų, turto, vaiko priežiūros, darbo, mokesčių, baudžiamosios, administracinės teisės ir kitais klausimais. Galima kreiptis ir dėl nemokamo advokato paskyrimo, dėl mediacijos galimybių.

Savivaldybės teisininkai gyventojus konsultuoja tris kartus per savaitę:

pirmadienį nuo 8.30 val. iki 11.30 val.,

trečiadienį nuo 13.00 val. iki 16.30 val.,

penktadienį nuo 8.30 val. iki 11.30 val.

Ši paslauga yra ganėtinai paklausi. Iki šiol Alytaus rajono savivaldybėje pirminė nemokama teisinė pagalba buvo suteikta daugiau kaip 5 tūkst. 200 žmonių.

Per šių metų 9 mėnesius pirminės teisinės pagalbos į Alytaus rajono savivaldybės teisininkus kreipėsi 203 asmenys. Pernai besikreipiančiųjų buvo 491 gyventojas. Pandeminiais 2021 metais teisinės konsultacijos buvo suteiktos 145 žmonėms.

„Visuomet stengiamės gyventojams padėti ir padaryti viską, ką galime ir kas nuo mūsų priklauso maksimaliai. Rugsėjį ir spalį sulaukėme didesnio pirminės teisinės konsultacijos besikreipiančiųjų srauto. Situacijų turime labai įvairių, pirminę pagalbą teikiame plataus spektro teisiniais klausimais“, – sako Alytaus rajono savivaldybės administracijos Teisės ir vidaus administravimo skyriaus vedėjo pavaduotoja Erika Draugelienė.

Plačiau apie galimybę gauti pirminę nemokamą teisinę pagalbą:

/index.php?1934818668

Alytaus rajono savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: