Dainavos žodis

Pyragų dienos misija – į Alytaus rajono šeimos namus

Šiandien minima Pyragų diena džiaugsmo į namus atnešė Alytaus rajono, Miroslavo seniūnijos, Joanos ir Nerijaus Kančių šeimai, kuri į gyvenimą kabinasi kiek įmanydama, nors likimas pažėrė labai sunkių išbandymų. Į kilnią misiją aktyviai įsitraukė Alytaus rajono savivaldybės vadovai ir administracijos darbuotojai, kurie pertraukėlės metu vaišinosi pačių suneštais saldėsiais ir kas kiek galėjo finansiškai prisidėjo prie tris sūnus, iš kurių du su sunkiomis negaliomis, auginančios šeimos kasdienybės palengvinimo.

„Jau ne kartą Alytaus rajono savivaldybės kolektyvas susivienija prasmingiems ir kilniems darbams. Džiaugiuosi, kad ir šiandien nelikote abejingi – kepėte pyragus ir aukojote pinigus šeimai, kuriai mūsų visų pagalbos tikrai labai reikia. Tegul jūsų gerumas sugrįš gerumu“, – sako Alytaus rajono savivaldybės merė Rasa Vitkauskienė.

Vos per keliolika pertraukos minučių buvo surinkta beveik 400 eurų. Merė R. Vitkauskienė Pyragų dienos popietę aplankė minėtą šeimą jos namuose, perdavė saldžių ir šiltų dovanų bei surinktą paramą.

„Auginate vaikus su sunkia negalia, ūkininkaujate, savo išgalėmis remontuojate namus, iš paskutiniųjų kabinatės į gyvenimą ir nepaisant visko – esate tikri optimistai. Pasitikote mus su tokia plačia šypsena ir džiaugsmu, esate pilni vilties ir tikėjimo, kad viskas bus gerai. Iš tikrųjų, visi savivaldybės darbuotojai norėjo padėti jums, bet, manau, visi gavome daug daugiau atgal – nuoširdumo, tikėjimo, optimizmo“, – lankydamasi šeimos namuose kalbėjo merė R. Vitkauskienė.

Du Kančių sūnūs – su sunkia negalia. Ernestas nekalba, nevaikšto, jam reikalinga nuolatinė slauga. Jauniausiam Mantukui nustatytas netipinis autizmas. 

Šeima ilgą laiką neturėjo vandens, todėl pasiskolinusi pinigų, šiuo metu kaip tik darosi gręžinį. Tikimės, kad parama palengvins finansinę naštą ir jau greitai šeima galės džiaugtis labai svarbia investicija buityje.

Alytaus rajono savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus informacija

https://svrb.no/rengjoring-av-mobler/

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: