Dainavos žodis

Susitikime su rajono mere – gausi ir aktyvi Punios bendruomenė

Daugiausiai klausimų gyventojai išsakė dėl kelių tvarkymo, pėsčiųjų takų ir šaligatvių įrengimo.

Alytaus rajono merė Rasa Vitkauskienė ir jos komanda susitiko su Punios seniūnijos gyventojais, kad išgirstų žmonių lūkesčius, opiausias problemas ir kartu surastų sprendimus. Didžiausi skauduliai ir prašymai, kuriuos kėlė puniškiai – prasta bažnyčios pastato būklė, kelių asfaltavimas, šaligatvių, pėsčiųjų takų nutiesimas, perėjų įrengimas, gatvių apšvietimo ir vaikų žaidimų aikštelių atnaujinimas, kapinių infrastruktūros gerinimas.

Svarbiausia – tartis su bendruomene

„Punia – jūsų namai. Todėl niekas kitas – jūs ir tik jūs galite mums pasakyti, į ką turėtume atkreipti didžiausią dėmesį, kokios problemos yra skaudžiausios, kokie yra jūsų prioritetai. Mums svarbu išgirsti jūsų lūkesčius, rūpesčius ir kartu ieškoti geriausių sprendimų“, – gyventojams sakė Alytaus rajono savivaldybės merė Rasa Vitkauskienė.

Susitikime su bendruomene taip pat dalyvavo vicemeras Aurimas Truncė, administracijos direktorius Vytas Arbačiauskas, merės patarėja Agnė Mažeikienė ir Komunalinio ūkio ir architektūros skyriaus vedėjas Algirdas Latvys.

Dėmesys – bažnyčiai ir kapinėms

Gyventojai atkreipė dėmesį, kad Punios bažnyčios pastato būklė yra kritinė. Taip pat teiravosi dėl galimybių sutvarkyti Norgeliškių, Punios ir Peckūnų kapines. „Iš tikrųjų, Punios kapinėse planuojame ne tik įrengti vandentiekį, bet ir nutiesti taką, sutvarkyti laiptus. Norgeliškių kapinėse sutvarkysime tvorą ir laiptus, o Peckūnuose – užbaigsime tvarkyti kapinių tvorą. Šiemet, pasakysiu atvirai, vargu, ar jau suspėsime, bet kitąmet – tikrai“, – Punios seniūnijos gyventojams žodį davė Alytaus rajono merė.

Alytaus rajono merė Rasa Vitkauskienė, administracijos direktorius Vytas Arbačiauskas (nuotr. iš dešinės), vicemeras Aurimas Truncė, Komunalinio ūkio ir architektūros skyriaus vedėjas Algirdas Latvys susitiko su Punios seniūnijos gyventojais, kad išgirstų žmonių lūkesčius, opiausias problemas.

Daugiausia prašymų dėl kelių

Daugiausiai klausimų gyventojai išsakė dėl kelių tvarkymo, pėsčiųjų takų ir šaligatvių įrengimo. Merė R. Vitkauskienė gyventojus informavo, kad šiuo metu jau rengiamas projektas dėl kelio Medukšta–Pievagaliai–Punia asfaltavimo kartu įrengiant  ir dviračių taką. „Tiesa, ne viskas iškart – asfaltavimo darbai vyks etapais“, – paaiškino merė.

Taip pat gyventojai prašė suremontuoti kelią Kružiūnai–Paliepiai–Silgionys. Vicemeras A. Truncė patikino, kad žvyro danga bus sutvarkyta atskiruose ruožuose. Gyventojų prašymu taip pat suplanuota išasfaltuoti skersgatvį tarp Šilo ir Punelės gatvių Punioje ir automobilių aikštelę prie daugiabučių Norgeliškėse.

Seniūnijos bendruomenė prašė baigti asfaltuoti Sodų g. Vaisodžių kaime. Rajono vadovai vieningai sutarė įrengti asfaltbetonio dangą 800 metrų ruože.

Poreikis – ir pėsčiųjų takams bei šaligatviams

Seniūnijos bendruomenė išreiškė poreikį įrengti pėsčiųjų ir taką arba šaligatvį Raižių gyvenvietėje, Vytauto g. nuo Jurgelionių gatvės iki paminklo Vytautui Didžiajam.

Pasak savivaldybės atstovų, šis kelias savivaldybei nepriklauso, už jį atsakinga Lietuvos automobilių kelių direkcija. Gera žinia ta, kad šis kelias yra įtrauktas į prioritetinę kelių tvarkymo eilę.

Atnaujinti pėsčiųjų ir dviračių taką prašyta ir Vaisodžių gyvenvietėje, tačiau jis taip pat priklauso Lietuvos automobilių kelių direkcijai. „Ką galime padaryti, tai kreiptis į Lietuvos automobilių kelių direkciją dėl pėsčiųjų ir dviračių tako Vaisodžiuose atnaujinimo arba esamo tako nuvalymo ir geresnės priežiūros. Tą ir padarysime“, – pažadėjo vicemeras A. Truncė.

Nuo nepageidaujamų medžių iki apšvietimo

Gyventojai atkreipė dėmesį į medžius pakelėse Alytaus g., Punioje, prašė juos išpjauti, nes trukdo matomumui ir kelia pavojų. Taip pat prašė iškirsti krūmus kelyje į Vabalių gyvenvietę. Rajono vadovai pažadėjo šias problemas išspręsti artimiausiu metu.

Skundų būta ir dėl prasto apšvietimo bei pasenusių apšvietimo stulpų. A.Truncė paaiškino, kad kol kas finansinės galimybės yra ribotos, todėl pirmiausia sutvarkyti apšvietimą reikia tose vietose, kur gyvena daugiau žmonių. Šiais metais apšvietimas įrengtas Luksnėnuose, o kitąmet numatytas dar dviejose gyvenvietėse.

Gyventojai taip pat prašė atnaujinti vaikų žaidimų aikšteles Norgeliškėse ir Punioje. „Vaikų saugumas turi būti užtikrintas pirmiausiai, todėl žaidimų aikšteles atnaujinsime, kad jomis būtų saugu naudotis, taip pat ieškosime galimybių papildomai įrengti naujų karstynių ar sūpynių“, – sakė merė R. Vitkauskienė.

Alytaus rajono savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: