Dainavos žodis

Savivaldos žmonės: „Tiesiog gyvenu savo darbu“, – sako Ramunė Žėkaitė

15 metų – tiek laiko kultūrinės veiklos vadybininkė Ramunė Žėkaitė sakosi atidavusi save nenutrūkstamam kūrybiniam darbui. Renginių gausa Alytaus rajone tiesiog įsuka į nesibaigiantį verpetą, kuriame reikia įdėti daug savęs, kad galutinis rezultatas džiugintų visų rajono žmonių širdis.

Paklausus, ar nepavargsta dalyvaudama renginiuose, juos organizuodama ir rūpindamasi smulkiausiomis detalėmis, sako, kad atsitraukti tiesiog nemoka. „Kuo daugiau kuri, tuo daugiau idėjų gimsta galvoje. Tiesiog gyvenu tuo. Mėgaujuosi dirbdama ir matydama, kaip sumanymai, galvoje skambėję lyg sunkiai įgyvendinami, virsta apčiuopiamu rezultatu“, – sako Alytaus rajono savivaldybės kultūros centro darbuotoja R. Žėkaitė.

O renginių – vos spėk suktis. Spalio mėnesį kiekvienoje seniūnijoje senjorus į šokius stilizuotose kavinėse kvietęs Kultūros centras ir jo skyriai uždarius vienų renginių ciklą iškart raitojasi rankoves ir imasi planuoti kitus – po rajoną vilnija rudens šventės, o čia pat ir kalėdiniai renginiai.

„Išties, atsikvėpti nelabai yra kada. Tačiau įsivaizduokite jausmą, kai matai savo ir kolegų darbo rezultatą, tuomet, rodos, ir nuovargio nelieka“, – šypsosi Ramunė ir dalinasi įspūdžiais, kiek šypsenų ir padėkų sulaukusi po senjorų šokių.

Ramunę sutiksi bene kiekviename rajono kultūriniame renginyje, todėl visai nestebina, kad poilsiui moteris renkasi vienatvę. Tiesa, viena kompanionė priverčia Ramunės akis sužibti. Prakalbus apie šeimos narį – katytę Pėdutę – ir laiką kartu Ramunės veidą užlieja šypsena.

Atsipalaiduoja R. Žėkaitė skaitydama biografines knygas, sako, kad žavi tai, kas tikra. „Matyt žmogus knygose randa dalį savęs“, – svarsto Ramunė ir priduria, kad Marinos Abromavič „Eiti kiaurai sienas“ knygą skaitė jau du kartus.

Konkretumą darbe mėgstanti moteris kolegų apibūdinama kaip jautri, išklausanti, tačiau į savo širdį, sako, lengvai žmonių neprisileidžianti.

Kodėl čia gera dirbti? Nes savo darbe aš matau prasmę: laimingus, besišypsančius ir bendrystėje susijungiančius žmones.

Alytaus rajono savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus inf.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: