Dainavos žodis

Prezidentūros eglės įžiebimo šventėje – ir vaikai iš Alytaus rajono

Kalėdinės eglės įžiebimo renginyje Prezidentūroje dalyvavo Simno gimnazijos ir Simno specialiosios mokyklos mokiniai. (Lietuvos Respublikos Prezidentūros spaudos tarnybos nuotr.)

Lietuvos savivaldybių įstaigų, o taip pat ir Alytaus rajono bendruomenių kurti angelo sparnai jau puošia Prezidentūros eglę, kuri buvo įžiebta antradienį. Kalėdinės eglės įžiebimo šventėje Lietuvos Respublikos Prezidento rūmuose dalyvavo ir Alytaus r. Simno gimnazijos ir Alytaus r. Simno specialiosios mokyklos mokiniai.

Pirmoji ponia padėkojo vaikams, kad prisidėjo prie „Angelo sparnų“ akcijos ir pakvietė pasižiūrėti Juozo Miltinio dramos teatro spektaklį „Kelionė į šiaurę“. Po spektaklio vaikai sulaukė siurprizo – Kalėdų Senelio su dovanomis. Kiekvienas vaikas gavo dovanų.

Į pirmosios šalies ponios Dianos Nausėdienės jau trečius metus tęsiamą šiltą Kalėdų tradiciją ir šių metų akciją „Angelo sparnai“ šiemet labai aktyviai įsitraukė visos Alytaus rajono mokyklos, prisijungė Alytaus rajono savivaldybės kultūros centras, Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos, Alytaus rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro darbuotojai, Ąžuolinių kaimo bendruomenė, Alytaus seniūnija, Alytaus rajono savivaldybės administracijos Buhalterinės apskaitos skyriaus specialistės.

Tai buvo unikali proga susitelkti prasmingam ir kūrybiškam užsiėmimui – savo rankomis sukurti laisvę ir taiką simbolizuojančius angelo sparnus.

Keturios dešimtys Alytaus rajono bendruomenės rankomis kurtų angelų sparnų buvo nuvežti į Prezidentūrą ir jais papuošta Prezidentūros eglė.

Kaip rašoma Prezidentūros pranešime, trečius metus iš eilės pirmoji ponia D. Nausėdienė inicijuoja kūrybingumą ir bendruomeninę dvasią skleidžiančią kalėdinių žaisliukų kūrimo akciją, kuri šiais metais pavadinta „Angelo sparnai“. Į akciją įsitraukė visos šalies savivaldybės, keli šimtai bendruomenių ir organizacijų – mokyklos, dienos centrai, socialinių paslaugų centrai, senelių namai ir įvairios įstaigos bei Prezidento iniciatyvos „Lietuvos galia“ dalyviai.

Akcijos dalyvių nertais angelais ir pagamintais angelo sparnais papuošta pagrindinė Prezidentūros eglė. Ją Prezidentas ir ponia Diana įžiebė kartu su 360 vaikų, atvykusių iš įvairių Lietuvos savivaldybių.

„Šventinis laikotarpis – stebuklingas metų laikas, kuris primena mums apie tai, kas svarbiausia – dalijimąsi gėriu, bendrystę ir laiką su pačiais artimiausiais. Angelai ir jų sparnai, atkeliavę iš visos Lietuvos ir pasaulio lietuvių bendruomenių, būtent tai ir simbolizuoja – mūsų bendrystę ir gebėjimą susitelkti“, – sakė Prezidentas Gitanas Nausėda.

Alytaus rajono savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: