Dainavos žodis

Švietimo įstaigų reitingai: kaip sekėsi Alytaus miestui?

Žurnalas „Reitingai“ paskelbė 2023 m. naujausius šalies švietimo įstaigų ir rodiklių vertinimus. Juose –geriausiai mokinius egzaminams parengiančios gimnazijos, lyderiaujantys šalies universitetai ir kolegijų reitingas. Kaip šiame reitinge sekėsi Alytaus miesto švietimo įstaigoms?

Alytaus miesto gimnazijos pakilo geriausiai kalbų išmokančių šalies gimnazijų reitinge

2024 m. šešiasdešimties geriausiai išmokančių lietuvių kalbos gimnazijų dalykiniame reitinge praėjusiais metais buvusi 55 vietoje Alytaus šv. Benedikto gimnazija šiemet pakilo į 29, o Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazija išlaikė tą pačią 56 poziciją. Vertinant rusų kalbos brandos egzaminų rezultatus Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazija iš 152 vietos šiemet pakilo į 43–45 vietas. Tarp 24 geriausiai vokiečių kalbos išmokančių mokyklų pateko Alytaus Jotvingių gimnazija. 2024 m. reitinge ji kartu su kitomis šalies gimnazijomis dalijasi 1–5 vietas.

IT valstybinių brandos egzaminų rezultatai gerokai kilstelėjo Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos reitingą 

60 geriausiai matematikos išmokančių gimnazijų reitinge iš 49 vietos į 32 šiemet pakilo Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazija, o keliomis pozicijomis reitingo lentelėje žemyn – iš 46 į 50–51 vietas – nukrito Šv. Benedikto gimnazija. Pagal informacinių technologijų valstybinių brandos egzaminų rezultatus tame pačiame reitinge į viršų šoktelėjo Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazija. Pernai ji užėmė 43, o šiemet 16 vietą. Į aukštesnę poziciją pakilo ir Šv. Benedikto gimnazija. Pernai buvusi 31 vietoje, šiemet ji užima 28 vietą.

Geriausiai fizikos išmokančių šalies gimnazijų reitinge iš 66 į 18–20 vietas pakilo Šv. Benedikto gimnazija, o chemijos – per vieną poziciją, palyginus su praėjusiais metais, į viršų (iš 14 į 13 vietą) pakilo Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazija.

Istorijos išmokančių šalies geriausių gimnazijų reitinge gerokai pakilo Šv. Benedikto gimnazija. Praėjusiais metais buvusi 128 vietoje, šiemet pakilo į 35–36 vietas. Tame pačiame reitinge šiek tiek smuktelėjo  (iš 47 į 59 – 60 vietas) Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazija.

Į gerokai aukštesnę poziciją, palyginti su praėjusiais metais, 60 geriausiai išmokančių geografijos gimnazijų reitinge pakilo  Šv. Benedikto gimnazija – iš 65 į 13–14 vietas.

Daugiausia laimėjimų verslumo ir finansinio raštingumo konkursuose 2023 m. pelniusių gimnazijų reitinge trečioje vietoje yra Jotvingių gimnazija, o devintoje – Šv. Benedikto gimnazija.

Progimnazijų reitinge aukščiausioje vietoje Šaltinių progimnazija

Lietuvos progimnazijų reitinge pagal olimpiadų rezultatus 32–45 vietas užima Alytaus Šaltinių progimnazija, o 48–49 vietas – Dainavos progimnazija.

Gimnazijų reitinge pagal olimpiadų rezultatus smuktelėjo Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazija. Praėjusiais metais ši švietimo įstaiga užėmė 22, šiemet 41 vietą; 58–71 vietas užima Šv. Benedikto gimnazija.

Alytaus kolegija užima panašias pozicijas kaip ir pernai

2024 m. šalies kolegijų reitinge pagal dalykus vertinant kolegijos profesinio bakalauro studijų sveikatos mokslų krypčių grupės reabilitacijos ar slaugos kryptį, Alytaus kolegija jau kelerius metus iš eilės išlaiko tą pačią poziciją ir yra 7 vietoje. Pozicija nekinta ir vertinant technologijų mokslų krypties grupę. Čia kaip ir praėjusiais metais, taip ir šiemet Alytaus kolegija užima 6 vietą.

Inžinerijos mokslų krypties grupės statybos inžinerijos srityje Alytaus kolegija, palyginus su praėjusiais metais, iš ketvirtosios vietos smuktelėjo į šeštąją, transporto inžinerijos srityje iš trečiosios vietos – į ketvirtąją.

Vertinant informatikos mokslų krypčių grupę Alytaus kolegija reitinge šoktelėjo vienu laipteliu aukščiau – iš 7 į 6 vietą. Aukštesnę poziciją Alytaus kolegija užima ir teisės mokslų krypties grupėje. Pernai ji buvo 7, šiemet pakilo į 5 vietą, verslo srityje iš 3 nukrito į 8, o apskaitos – iš 5 į 8 vietą.

Alytaus miesto savivaldybės Komunikacijos skyriaus informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: