Dainavos žodis

Atviroje jaunimo erdvėje – nauja darbuotoja ir dar daugiau veiklų

Butrimonių gimnazijoje esančioje Atviroje jaunimo erdvėje darbą pradėjo jaunimo darbuotoja Oksana Zakarauskaitė-Paplauskienė. Iki šiol erdvėje rinkdavosi Butrimonių jaunimas ir gimnazijos moksleiviai. Dabar erdvė atvira visam Alytaus rajono jaunimui.

„Mano vizija ir misija – pritraukti kuo daugiau jaunimo, išmokyti juos ne tik bėgioti, bet ir sveikai maitintis, užsiimti sportine veikla. Tam čia turime daug įrangos“, – pasakoja Oksana.

Erdvėje jaunimas gali sportuoti, žaisti stalo žaidimus, biliardą, stalo tenisą, stalo futbolą, muzikuoti ar net šaudyti iš lanko. Esant palankiam orui, sudarytos sąlygos veiklas organizuoti lauke, kur sukurtos Butrimonių gimnazijos lauko erdvės.

„Norint pritraukti kuo daugiau jaunimo, komunikavimas yra labai veiksmingas būdas. Mano planuose – įvairūs renginiai, prizai, filmų vakarai su nakvyne, mokymai su lektoriais. Į šias veiklas galima pasikviesti draugų“ – planais dalinasi Oksana.

Ji pasidžiaugė, kad čia būta ir gerųjų patirčių – šioje erdvėje vykstantys užsiėmimai, užimtumas jaunam asmeniui padėjo išvengti klystkelių. Kaip tik todėl tai motyvuoja erdvėje ir toliau planuoti įvairias veiklas, skirtas įdomiai ir smagiai praleisti laisvalaikį, bendrauti, susipažinti, sužinoti naujų dalykų ar net atrasti save.

Oksana čia dirbs antradieniais nuo 15.30 val. iki 20 val., penktadieniais nuo 14.30 val. iki 20.30 val. ir šeštadieniais nuo 10 val. iki 19.30 val., tačiau prioritetas bus skiriamas prisitaikyti prie jaunimo poreikių ir norų.

Atvira jaunimo erdvė atidaryta buvo dar 2014 metais įgyvendinant projektą „Butrimonių gimnazijos rūsys – jaunimo traukos centras“ Butrimonių gimnazijos rūsyje esančios patalpos buvo pritaikytos bendruomenės narių poreikiams: jaunimo iniciatyva perdažytos sienos, grindys, lubos, įrengti sanitarijos mazgai, nupirkta būtiniausia organizacinė technika, stalo žaidimai.

Ši erdvė skirta visiems 14–29 m. Alytaus rajono jaunuoliams. Tai turiningo laisvalaikio traukos centras, skatinantis jaunimo saviraišką, savarankiškumą ir organizuotumą, taip atitraukiant nuo žalingų įpročių grėsmės.

Alytaus rajono savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: