Dainavos žodis

Šaltis „sukaustė“ ir konteinerius – prišalusių atliekų ištuštinimo teks palaukti

Spustelėjus šalčiui ne visus ištrauktus konteinerius vežėjams pavyksta ištuštinti – kai kuriuose atliekos yra įšalusios ir jų išpilti neįmanoma. Daugiausia aptinkama įšalusių maisto ir virtuvės atliekų, pasitaiko ir mišrių.

Todėl pastarosiomis dienomis kai kurie individualūs konteineriai lieka neištuštinti arba ištuštinami tik dalinai – išpilamos tik nesušalusios atliekos, kitos bus pašalintos, kai atšils.

Jeigu jūsų konteineris dėl šios priežasties nebuvo ištuštintas, bet jame dar yra vietos, išrūšiuotas atliekas ir toliau dėkite į jį. Jeigu atliekos nebetelpa, surinktas į maišelius, palikite jas prie konteinerio – atliekos bus išvežtos kito apvažiavimo metu.

Primename, kad maisto ir virtuvės atliekas į individualius konteinerius rekomenduojama mesti surinktas į maišelius. Tam geriausia tinka naudoti įvairaus dydžio popieriniai pirkinių maišeliai. Galima naudoti ir įprastus plastikinius maišelius.

Į maisto atliekų konteinerius negalima mesti stiklainių ar kitokių pakuočių su maisto likučiais: išimtus maisto likučius meskite į maisto konteinerį, o stiklainį ar kitą pakuotę – į tam skirtus konteinerius.

Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro inf.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: