Dainavos žodis

Laisvės gynėjams atminti – keturiolika laužų Alytaus rajone

Ingos Balsiukevičienės nuotraukos.

Didžiuojamės Laisvės gynėjais ir kad šiandien esame laisvi!“, – tokiu šūkiu ir keturiolikos laužų akcija šalies istorijoje gilų pėdsaką palikusios Sausio 13-sios 33-iąsias minėjimo metines šiemet pasitinka Alytaus rajonas.

Alytaus rajono savivaldybės administracijos ir seniūnijų bendruomenės Laisvės gynėjų atminimą pagerbė sausio 12-sios rytą. Visoje savivaldybės teritorijoje buvo uždegta 14 laisvės laužų – tiek, kiek lemtingąją 1991-ųjų Sausio 13-ąją Lietuva neteko Laisvės gynėjų. Atminimo laužai liepsnojo kiekvienoje savivaldybės seniūnijoje ir du iš jų – prie Alytaus rajono savivaldybės administracinio pastato.

Degant laisvės laužams, skambant patriotinei muzikai, buvo prisimintos Sausio 13-osios aukos ir jų atminimas pagerbtas tylos minute. Sausio 13-oji buvo įprasminta ir sugrįžus į kabinetus, kurių languose nuo 8 val. ryto dešimčiai minučių sužibo vienybės, atminimo ir pergalės žvakutės. Prie šios kasmetinės, nuo 2008 metų organizuojamos Sausio 13-osios įvykiams atminti skirtos pilietinės iniciatyvos „Pergalės šviesa“ visą Lietuvą prisijungti pakvietė Tarptautinė komisija nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti.

Alytaus rajono savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: