Dainavos žodis

Savivaldos žmonės: Silvija Janulevičienė: „Dabar – pats geriausias laikas“

30 metų – tiek laiko Alytaus rajono savivaldybėje dirba Civilinės metrikacijos skyriaus vedėja Silvija Janulevičienė, šią sukaktį pasitiksianti vasario 1-ąją. Jos karjera prasidėjo nuo tarybos posėdžių sekretorės pozicijos, kurioje dirbo 20 metų. Per tą laiką keitėsi struktūros, valdžios, kito ir savivaldos modelis, tačiau Silvija įsitikinusi, kad jos geriausias laikas yra dabar. O savo laisvalaikio, net kur nors keliaujant, jau neįsivaizduoja be geros knygos rankose arba dviejų mažamečių anūkų krykštavimo. Dėl jų dėmesio močiutei savo pasakomis konkuruoti su šiuolaikinėmis technologijomis kaskart tampa vis sunkiau.

Sąrašo viršūnėje – anūkai, knygos ir kelionės

Sugrįžusi į namus Civilinės metrikacijos skyriaus vedėjos pareigybei priskirtus darbus ji mielai iškeičia į galimybę „suleisti rankas į žemę“ – savo lysvėse ir šiltnamyje užsiauginti daržovių, rūpintis namų aplinka. Kai norisi daugiau gamtos ir laiko sau, sėda į automobilį ir kartu su anūkais lekia į Dzūkijos kurortą Druskininkus pasilepinti saulės spinduliais pliaže prie ežerėlio ar tiesiog pasimėgauti gaiviu pušynų oru. Kelionės visuomet yra Silvijos laisvalaikio, savaitgalių ir atostogų veiklų sąrašo pirmosiose pozicijose.

Moteris įsitikinusi, kad dabar jai – pats geriausias laikas, nes užtenka laiko ir sau, savo pomėgiams, o ir darbe jaučiasi lyg būtų savo rogėse.

„Gerai jaučiuosi darbe, nes turiu nemažą patirties bagažą. Tai man leidžia jaustis laisvai, užtikrintai“, – sako S. Janulevičienė.

Darbe – ir gyvenimo dramų

Civilinės metrikacijos skyriaus žinioje – ir Alytaus rajono savivaldybės archyvas, kuris yra ypatingai didelis. Jo ištakos – nuo 1940-ųjų ir iki pat 1977-ųjų vidurio apėmė ir Alytaus miesto archyvą, kuris galiausiai buvo atskirtas.

„Jūs tik pabandykite įsivaizduoti, kiek pas mus ateina savo ištakų ieškančių, norinčių keisti pavardes žmonių. Tenka atrasti įvairių įdomybių, netikėtai paaiškėja įvaikinimo atvejų“, – pasakoja Silvija, Civilinės metrikacijos skyriaus vedėja tapusi 2013-aisiais.

Per dešimt darbo Civilinės metrikacijos skyriuje metų S. Janulevičienė matė daugybę žmonių likimų, gyvenimo dramų. Būta ir labai įsimintinų istorijų. Tenka registruoti gimimus ir naujagimių vardus, kurie kartais priverčia kilstelėti antakį. Žinoma, profesionalumas darbe Silvijai yra prioritetas, todėl savo nuostabą ji taktiškai pasilieka sau.

Šimtus mylinčių porų per savo darbo metus sutuokusi ir visus tekstus atmintinai mokanti Silvija sako, kad, nepaisant to, ir šiandien tuoktuvių ceremonija jai tokia pat jautri ir iškilminga.

Alytaus rajono savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: