Dainavos žodis

Budinti medikų komanda darbą Simne pradės jau šiemet

Alytaus rajone, Simne, jau šiemet pradės veikti greitosios medicinos pagalbos (GMP) pastotė. Statybų darbai jau eina link pabaigos. GMP pertvarkos planuose buvo įvardijama ir dar viena tokia stotis Dauguose. Kokioje stadijoje šiuo metu yra Daugų GMP klausimas, su Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos stoties direktoriumi Nerijumi Mikelioniu aptarė Alytaus rajono savivaldybės vadovai.

Gyventojai laukia naujų GMP stočių

Susitikime su Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos stoties direktoriumi N. Mikelioniu ir Greitosios medicinos pagalbos tarnybos Alytaus teritorinio skyriaus vadove Jolita Gruzinskiene dalyvavo Alytaus rajono savivaldybės merė Rasa Vitkauskienė, vicemeras Aurimas Truncė, administracijos direktorius Vytas Arbačiauskas, Alytaus rajono savivaldybės pirminės sveikatos priežiūros centro direktorė Giedrė Ilgūnaitė.

„Pertvarkos procesas jau įsibėgėjęs, turime ir Sveikatos apsaugos ministerijos patvirtinimą raštu, kad GMP stotys bus tiek Simne, tiek Dauguose. Būtent su tokiomis sąlygomis Alytaus rajono taryba pritarė Greitosios medicinos pagalbos stoties savininko teisių ir pareigų perdavimui valstybei. Simne GMP stoties statybos jau greitai baigsis, tad norime išgirsti apie konkrečius planus dėl GMP stoties įsteigimo Dauguose, nes tai ypač svarbu mūsų rajono gyventojams“, – Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos stoties direktoriaus teiravosi Alytaus rajono savivaldybės merė R. Vitkauskienė.

Atsakymai – antroje metų pusėje

Direktorius N. Mikelionis patikino, kad viskas vyksta panašiai, kaip ir buvo iki šiol planuojama.

„Tikrai galiu jus nuraminti, kad reikšmingų pasikeitimų šioje vietoje nėra. Pirmiausia reikėtų pasižiūrėti, kaip nuo pertvarkos pradžios keitėsi operatyvumas, palyginti 2022 ir 2023 metų rodiklius, o pastarųjų metų duomenys Alytaus rajone yra geresni.

Simne jau padarytos ženklios investicijos ir vos tik statybos darbai bus pabaigti, ten dirbti perkelsime GMP brigadą.

Dėl GMP stoties Dauguose vyksta svarstymai, nes poreikis dar yra ir į Aukštadvario pusę. Tikrai nesakau „ne“, bet atsakymų į šį klausimą daugiau turėsime antrojoje metų pusėje“, – tokią žinią atvežė N. Mikelionis ir pabrėžė, kad sprendimai priiminėjami remiantis iškvietimų statistika ir operatyvumo rodikliais, jų pokyčiais. 

 Alytaus rajono vadovai savo ruožtu pažadėjo pasirūpinti patalpomis, kur galėtų įsikurti GMP stotis Dauguose.

„Greitoji pagalba – turėtų atitikti savo pavadinimą – atvykti greitai ir būti kuo arčiau gyventojų, nes kartais – kiekviena sekundė svarbi. Džiaugiuosi, kad šiandien visos abejonės išsklaidytos – budinti medikų komanda įsikurs Simne jau šiemet, kai tik bus baigtos GMP pastotės statybos. Dėsime visas pastangas, kad GMP komanda atsirastų ir Dauguose“ – po susitikimo sakė Alytaus rajono merė R. Vitkauskienė.

Naujame pastate – trys įstaigos

GMP reforma vykdoma Vyriausybės nutarimu. Visa GMP sistema buvo centralizuota ir suskirstyta į  penkis teritorinius padalinius – Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio regionuose bei centrine stotimi Kaune.

Alytaus greitosios medicinos pagalbos stotis, kuri anksčiau buvo pavaldi Alytaus rajono savivaldybei, Grei­to­sios me­di­ci­nos pa­gal­bos tar­ny­bos Alytaus teritoriniu skyriumi tapo praėjusių metų liepos 1 dieną.

Įgyvendinant reformos tikslus, Simne jau baigiamas pastatyti naujas pastatas, kuriame įsikurs nauja ambulatorija, priešgaisrinės apsaugos tarnybos postas ir GMP.

Alytaus rajono savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: