Dainavos žodis

Lazdijų rajono ūkininkai kviečiami prisijungti prie visos šalies ūkininkų protesto akcijos

Ūkininkų protesto akcija „Žalieji kryžiai“. 2019 m., Lazdijai. (Romo Sadausko-Kvietkevičiaus nuotr.)

Lietuvos žemės ūkio taryba šią savaitę tęsia žemdirbių protesto akciją. Ateinantį trečiadienį ir ketvirtadienį žemdirbiai iš visos Lietuvos su žemės ūkio technika, autobusais organizuotai važiuos į Vilnių, prie Vyriausybės ir rengs protesto akciją.

Šioje akcijoje ketina dalyvauti ir nemažas būrys Lazdijų rajono ūkininkų, jų dalyvavimą protesto akcijoje koordinuoja Savivaldybės vyriausiasis specialistas Kęstutis Sujeta. Neseniai Kęstutis pasidalijo informacija apie lazdijiečių dalyvavimą protesto akcijoje:

„Trečiadienį, sausio 24 d., organizuojamas važiavimas į Vilnių autobusu, į žemdirbių protesto akcijos antrą dalį. Išvykstame 2024-01-24 d. 7 val. vienai dienai nuo savivaldybės. Yra užsakytas 50 vietų geras autobusas iš Marijampolės. Už kelionę nereikės susimokėti patiems, nes autobuso nuomą finansuoja Lazdijų rajono savivaldybė. Jeigu bus dagiau norinčių važiuoti, užsakysim dar vieną autobusą arba galėsim važiuoti sausio 25 d. Pagrindinis mitingas prasidės sausio 24 d. 11 val. V. Kudirkos aikštėje, prie Vyriausybės rūmų, ir truks dvi dienas (sausio 24 d. ir sausio 25 d.) Jei bus norinčių važiuoti ir sausio 25 d., važiuosim dvi dienas“.

K. Sujeta teigė, jog leidimas protesto akcijai yra gautas iš visų reikalingų įstaigų: Vilniaus m. savivaldybės, Policijos departamento, Kelių transporto direkcijos ir kitų. Jis pridūrė, jog yra surinkta didelė traktorių kolona (keli šimtai), su visais leidimais ir reikalinga palyda, technika bus statoma Gedimino pr. nuo Katedros a. iki Seimo, Goštauto g.

„Lazdijų rajono ūkininkams savotiškai ,,pasisekė“, nes traktorių akcijai daugiau nereikia, tačiau reikalingas didelis žmonių skaičius. Manau tai bus didelis renginys, kokio Lietuvoje dar nebuvo. Kviečiu šiltai apsirengti ir aktyviai dalyvauti ne tik ūkininkų sąjungos narius, bet ir kitus ūkininkus“, – teigė K. Sujeta.

Registracija tel.: 8 663 65958, 8 659 87177, arba el. p. kestutis.sujeta@lazdijai.lt.

Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: