Dainavos žodis

Nuo mokyklos sienos nukrito apdaila ir apšiltinimo medžiaga

Tokį vaizdą išvydo praėjusio antradienio rytą Miroslavo gimnazijos mokiniai ir darbuotojai. (Miroslavo gimnazijos nuotr.)

Nuo Miroslavo gimnazijos vakarinės sienos nukrito apšiltinimo medžiaga ir ją dengusi apdaila, manoma, jog galimai taip nutiko dėl nekokybiškai atliktų darbų. Gera žinia, kad niekas nenukentėjo.

Pliką gimnazijos plytų sieną, likusią be apšiltinimo medžiagos ir dekoro, su šalia riogsančia statybinių medžiagų, virtusių atliekomis, krūva, pastebėjo į darbą atėję mokyklos darbuotojai.

„Tai yra nekokybiškai atliktų darbų pasekmė – be abejonės, situaciją vertinu labai blogai. Visa laimė, kad niekas nenukentėjo. Norėdami užtikrinti vaikų ir visos gimnazijos bendruomenės saugumą, šiuo metu teritoriją aptvėrėme.

Miroslavo gimnazijos pastatas buvo rekonstruotas 2007 metais. Darbus atliko dabar jau bankrutavusi statybų bendrovė „Kortas“. Kiek man žinoma, mokyklos direktorė ne kartą kreipėsi į ankstesnius savivaldybės vadovus prašydama spręsti esamą problemą, tačiau jokios pagalbos taip ir nesulaukė.

Šios mokyklos remontui iš šių metų biudžeto planavome skirti 25 tūkst. eurų, tačiau dabar skaičius tiksliname – galutinį sprendimą priims taryba vasario viduryje. Bet kokiu atveju, kitų klaidas stengsimės ištaisyti kuo greičiau, kad mokiniai ir mokytojai galėtų jaustis saugiai“, – „Dainavos žodžiui“ sakė Alytaus rajono merė Rasa Vitkauskienė.

„Jau anksčiau buvo dažų nubyrėjimų, atsisluoksniavimo. Buvome iškvietę specialistus, jie apžiūrėjo pastatą, surašė apžiūros aktus. Mes ir patys stebėjome situaciją, ypač tą, vakarinę, sieną, ji negražiai atrodė paskutinius trejus metus. Dalis dekoro ne kartą buvo nukritusi ir nuo kitų sienų, jis buvo lopomas įvairiose vietose, matosi padažymai, tačiau krisdavo tik dažai“, – pasakojo Miroslavo gimnazijos direktorė Sonata Gražulienė.

Gimnazijos vadovė džiaugėsi, kad savivaldybė iš karto reagavo į problemą.

Anot S. Gražulienės, su savivaldybe apie problemą buvo kalbėta, ji žadėjo skirti lėšų sienos sutvarkymui šiais metais, tačiau nesuspėjo. Remontas buvo įvertintas maždaug 25 tūkst. eurų, dabar sutvarkymo kaina, ko gero, bus didesnė.

Gimnazijos vadovė džiaugėsi, kad savivaldybė iš karto reagavo į problemą – atvežė statybos atliekoms skirtą konteinerį, kad būtų sutvarkyta aplinka.

Be apšiltinimo ir dekoro likusi siena nesiribojo su klasių sienomis. Už šios sienos yra istorijos kabineto pagalbinė patalpa ir visuomenės sveikatos specialisto kabinetas. Miroslavo gimnazijoje mokosi kiek daugiau nei 270 mokinių.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: